min

Tags in dit artikel

, ,

Hardware en aansluitingen

Hardware


De TouchSmart 15 is voorzien van een processor van AMD en het is even geleden dat we dat voor het laatst gezien hebben. Het gaat om precies te zijn om de AMD A4-4355M, wat een dual-core processor is die tikt op een kloksnelheid van 1,9 GHz. In deze processor is tevens een grafische processor gebouwd. AMD noemt de processor dan ook liever een APU, wat staat voor Accelerated Processing Unit. De grafische kern is een Radeon HD 7400G.

De data-opslag is ingevuld met een traditionele magnetische HDD, wat tegenwoordig vrij ongebruikelijk is door de opkomst van het SSD-geheugen. Vaak zien we laptops voorzien van een hybride schijf met zowel een magnetisch schijf en SSD-geheugen, of een volledige SSD-schijf. Het voordeel van SSD-geheugen is dat het vele malen sneller is dan een magnetische schijf, het nadeel is momenteel dat het nog aanzienlijk duurder is en dat is ook zonder twijfel de reden dat HP voor de goedkopere magnetische HDD heeft gekozen. Het werkgeheugen bedraagt 8GB, gezien de prijs zou je op minder kunnen rekenen, maar HP heeft hier blijkbaar niet op willen bezuinigen. Niet dat wij daar over gaan klagen natuurlijk.

Het scherm van de TouchSmart 15 heeft een afmeting van 15 inch en een resolutie van 1366 bij 768 pixels. Voor een laptop met deze prijs is het acceptabel, maar we zien natuurlijk graag een hogere resolutie. Dat is voor deze prijs echter geen vereiste. Het scherm is aanraakgevoelig en legt maximaal 4 vingers tegelijk vast.Aansluitingen, indicatoren en knoppen


De linkerzijde van de TouchSmart 15 is voorzien van een Kensington-opening om de laptop tegen diefstal te beveiligen. Verder zit hier ook een USB 2.0-poort en een gecombineerde audiopoort. Aan de rechterzijde zit de ingang voor de stroomvoorziening, een netwerkpoort, HDMI, twee USB 3.0-poorten en een kaartlezer voor SD- en MMC-kaartjes.

Aan de rechterzijde van de laptop heeft HP drie indicatoren geplaatst waarmee de status van de LAN-verbinding, de systeemstatus en de activiteit van de harde schijf wordt aangegeven. Ook in de aan/uit-knop zit een ledje om de systeemstatus duidelijk te maken. In het toetsenbord zitten bovendien indicatoren voor het geluid, WiFi en Caps Lock.

Naast de aan/uit-knop zijn er geen additionele knoppen aan de TouchSmart 15 toegevoegd door HP. De meest gebruikelijke functies zitten tenslotte in de functietoetsen van het toetsenbord verwerkt.

Lees meer