2min

Tags in dit artikel

, ,

Introductie

HP stuurde Techzine een nieuwe laptop om aan de kaak te voelen. Het gaat om de HP Envy TouchSmart 15-j003ed. De naam van dit product zegt de doorgewinterde computeraar vast al het één en ander. De Envy-noemer staat bijvoorbeeld voor HP’s kwalitatief hoogstaande laptops voor de consument. Het TouchSmart-label geeft aan dat deze laptop voorzien is van een aanraakgevoelig scherm en als laatste geeft het cijfer 15 aan dat het scherm om en nabij de 15 inch groot is, in dit geval 15,6 inch.

Daarmee zijn de hoofdpunten van deze laptop al deels besproken, maar nog lang niet alles. Zo beschikt de Envy TouchSmart 15 over een Core i7-processor uit de nieuwe vierde generatie van Intel en daarmee heeft HP bij Techzine de primeur, want hoewel deze processors al enige tijd op de markt zijn, is dit de eerste laptop op onze redactie die er ook werkelijk over beschikt. Intel belooft met deze nieuwe generatie een langere accuduur, want de processors zijn weer een stukje zuiniger geworden. De processor heeft overigens vier rekenkernen.

Een laatste hoogtepuntje is de aanwezigheid van een Beats Audio-certificaat. In dit geval komt dit neer op vier speakers en een dubbele subwoofer. HP belooft met deze opstelling het beste geluid dat beschikbaar is voor laptops, dat gaan we natuurlijk graag zelf ervaren. Daarover dus later meer.

Op voorhand is het wel alvast jammer dat het scherm een resolutie van 1366 bij 768 pixels heeft, wat ons op de redactie met een schermafmeting van 15,6 inch echt een schandalig lage resolutie lijkt. Verder is de afwezigheid van een SSD gezien de prijs een minpunt, HP had in mijn ogen op zijn minst een hybride schijf kunnen toevoegen.

Op het moment van schrijven moet men een kleine 1.000 euro neerleggen voor de HP Envy TouchSmart 15. Daarmee is deze laptop zeker geen goedkope optie, maar aan de andere kant behoort het systeem ook niet tot de allerduurste laptops op de huidige markt.