2min Devices

Review: HP Envy TouchSmart Ultrabook 4-1102ed

Inleiding

Windows 8 is inmiddels enige tijd op de markt en de eerste producten met dit besturingssysteem hebben we inmiddels de revue laten passeren. We zijn echter nog lang niet klaar, vandaag is het de beurt aan de Envy TouchSmart Ultrabook 4 van HP. Deze laptop heeft als belangrijkste kenmerken een touchscreen, ondersteuning voor Beats Audio en een elegant ontwerp. Zoals het laatste gedeelte van de naam al doet vermoeden, is deze laptop wat HP betreft een ultrabook, al valt daar aan de hand van de specificaties wel iets op af te dingen.

Met de lancering van Windows 8 lijkt een nieuwe markt te ontstaan, namelijk voor laptops met een aanraakgevoelig scherm. Natuurlijk bestonden dit soort laptops al jarenlang, maar van een doorbraak was geen enkele sprake, mede doordat oudere versies van Windows niet ontworpen werden voor touchscreens. Met Windows 8 is dit een heel ander verhaal, dankzij een volledig nieuwe interface die de naam Modern UI draagt. De aanwezigheid van een touchscreen op een laptop veranderde in één klap van gimmick-status naar een grote meerwaarde, zo lijken fabrikanten van mening.

Review: HP Envy TouchSmart Ultrabook 4-1102ed
HP heeft een adviesprijs van 1.046 euro vastgesteld voor de Envy TouchSmart Ultrabook 4. De eerste prijsvechters bieden de laptop inmiddels echter al aan voor een prijs van net geen 1.000 euro.