Verpakkingsinhoud & uiterlijk

Verpakkingsinhoud


Microsoft levert de Surface 2 in dezelfde verpakking als de vorige edities van de Surface-tablets. Een mooie zwarte, schuin afgesneden, kartonnen behuizing waarin een witte doos met een klep zit. Waar veel fabrikanten er steeds vaker voor kiezen om een zo klein mogelijke verpakking te maken, doet Microsoft een beetje het tegenovergestelde. In de doos bevindt zich uiteraard de Surface 2-tablet maar ook een acculader van 2 ampère en een bundeltje met boekjes.


Uiterlijk


De Surface 2 doet qua uiterlijk veel denken aan de voorganger, maar de behuizing heeft wel een nieuwe kleurtje gekregen. In plaats van zwart is de behuizing nu zilverkleurig. Dit zou de natuurlijke kleur zijn van het VaporMG (magnesium) waarvan de behuizing is gemaakt.

Ook heeft Microsoft een kleine wijziging in de merkstrategie doorgevoerd, waar de Surface RT en de Surface Pro nog een Windows-logo op de achterkant hadden staan, is dat bij de Surface 2 en Surface Pro 2 vervangen door het Surface-merk op de achterzijde.


Qua aansluitingen en knoppen is de Surface 2 identiek aan zijn voorganger. Heel verrassend is het uiterlijk van de Surface 2 dan ook niet. Aan de voorzijde vinden we nog steeds het scherm met daarboven een camera, wel is het aantal megapixels flink opgeschroefd, van 1,2 megapixel naar 3,5 megapixel. Onder het scherm is nog steeds het Windows-logo te vinden dat tevens dienst doet als aanraakgevoelige Windows-knop.

Op de achterzijde van de Surface 2 is bovenaan opnieuw een camera te vinden, deze heeft ook een flinke upgrade gekregen, ditmaal van 1,2 megapixel naar 5 megapixel. Naast de camera is nog een lichtsensor en microfoon te vinden. Onderaan de achterzijde kan de ingebouwde voet worden uitgeklapt. Onder deze voet bevindt zich ook nog een microSD-slot. Hier kunnen geheugenkaartjes worden ingestopt, om de opslagcapaciteit uit te breiden met maximaal 64GB extra.


Bovenop de tablet is alleen de stand-byknop te vinden, onderop de tablet is een door Microsoft zelf ontworpen aansluiting te vinden waar accessoires op aan kunnen worden gesloten. Meestgebruikte accessoires voor deze aansluiting zijn de Touch- en Type-covers van Microsoft zelf.


Aan de linkerkant van Surface 2 is van boven naar beneden een speaker, koptelefoonaansluiting en volumeknop te vinden. Helemaal onderaan is nog een kleine uitsparing gemaakt, zodat je de voet makkelijker kan uitklappen.


Aan de rechterzijde van de tablet is van boven naar beneden opnieuw een speaker te vinden, waardoor stereo-audio mogelijk wordt gemaakt, ook zijn er een micro-HDMI-, USB 3.0-poort en een magnetische aansluiting om de tablet mee op te laden.