min

Tags in dit artikel

Het aansluiten van de PalmButler 3000

Het aansluiten van de PalmButler 3000 neemt eventjes wat tijd in beslag, zeker als je pc niet al verbonden is met de kabel. In totaal zullen er een zevental kabels worden aangesloten op de Linkbox (kastje van de PalmButler). Zo zal je de Linkbox moeten aansluiten op je pc met behulp van een seriële kabel, zodat de PalmButler kan corresponderen met de pc. Om muziek en geluid te kunnen horen op de stereo en de tv zal je vanaf je geluidskaart naar de Linkbox ook een tweetal kabels moeten aansluiten. Over het aansluiten van het geluid hebben ze niet echt goed nagedacht volgens mij. Als je bijvoorbeeld een 5.1 setje hebt met een 5.1 geluidskaart dan zal je steeds de kabels van de Linkbox moeten verwijderen omdat je anders geen geluid hebt! Nu is het wel zo dat je het geluid kan doorlussen via de Linkbox maar dan heb je enkel stereo geluid (analoog). Dus ben je automatisch verplicht om steeds de audiokabels van de Linkbox te verwijderen of een splitter aan te schaffen.


Om beeld te krijgen op de tv moet je overigens wel beschikken over een videouitgang, zoals een S-video uit of een composiet uit. Mocht je gebruik willen maken van de S-Video uitgang dan moet je een speciaal verloop stekkertje aansluiten. Deze zit gelukkig wel standaard bij het pakket. Een video uitgang wordt tegenwoordig bijna standaard op een videokaart geplaatst, maar er zijn nog steeds exemplaren die dit niet hebben! Dus het is wel eventjes verstandig om even te kijken of jou videokaart wel een video uitgang heeft voordat je de PalmButler aanschaft. Bij de PalmButler 3000 zit ook een afstandbediening, die overigens radiografisch is en dus zonder moeite door muren en obstakels gaat. De afstandsbediening werkt binnenshuis tot een metertje of 40 en buitenshuis een kleine 300 meter! Om de afstandsbediening goed zijn werk te kunnen laten doen, moet je wel nog een ontvangertje plaatsen. Deze ontvanger kan je gewoon ergens plaatsen waar je hem niet ziet, dit kan in een kast(je) ergens op de vloer in een hoekje of waar dan ook, hij zal in elk geval goed zijn werk doen.


Als laatste en meteen ook het meeste werk zijn de kabels van de tv en radio (stereo) aansluiten. In het geval dat je vanaf de pc (Linkbox) naar de tv nog geen coaxkabel hebt lopen moet je deze eerst aanleggen. Er zit standaard een metertje of 9 a 10 kabel bij maar meestal is dit tekort om van de pc naar de tv-aansluiting te komen (als je de kabel in ieder geval mooi wil wegwerken). Wees er dus op voorbereid dat je misschien nog wat extra coaxkabel moet aanschaffen om van de tv-aansluiting tot de pc te komen waar de Linkbox aan hangt. Overigens zitten er in het pakket alle benodigdheden die je nodigt hebt, zoals diverse pluggen, kabels, verloopstukjes tot zelfs de schroefjes toe om het geheel eventueel tegen de wand te bevestigen. Om je tv en stereo met de Linkbox te verbinden zit er een speciale splitter in het pakket. De splitter sluit je aan op de normale wandcontactdoos waar de tv en radio signaal vandaan komt met de bijgeleverde stukjes kabel. Zodra dit gedaan is kan je de originele coaxkabels van de tv en stereo (radio) aansluiten op de splitter. Als laatste dien je nog de kabel aan te sluiten die van de Linkbox afkomt. Nu zit alles direct met elkaar verbonden en kan je beginnen met de software te installeren.