2min

Tags in dit artikel

Building the Ultimate

De installatie gaat erg vlot, het staat duidelijk in de handleiding beschreven en er zijn voldoende schroefjes aanwezig. Verwacht dus geen Ikea taferelen.


Hier zie we de backplate van de waterkoeling en zoals je ziet zitten er voldoende gaatjes in en past hij op de Intel P4 LGA775/478 en AMD K8/K7. Dat is dus zeer veelzijdig voor een waterkoeling.


Hier zien we het koelblok met het bevestigingsplaatje erboven op. Op de foto is het misschien wat slechter te zien, maar het blokje glimt erg goed! En dat bewijst maar weer dat er wel aandacht aan besteed wordt. Er is één minpuntje, de koelprut voor onder het CPU blok zit in een plastic zakje (klein). En ziet er nogal goedkoop uit.

Toen werd het tijd om alles op mijn moederbord te gooien en dat was binnen vijftien minuten gedaan met behulp van de handleiding. Er valt vrij weinig over te vertellen, een foto zegt meer dan 1.000 woorden dus bij deze.


Hij past perfect op mijn DFI bordje en er zijn geen objecten die er tegenaan komen, of in de buurt komen. Het waterkoelblok ziet er mooi uit en maakt een professionele indruk.


Hier zien we het geheel in mijn Chieftec Mesh kast, voor mensen die een DFI bordje hebben en toevallig ook mijn kast bezitten. Wanneer je de onboard geluidskaart instaleert raakt deze de radiateur lichtjes, maar dat is niets om je druk over te maken.

In mijn bovenste slot zit een fancontroller waarmee je de snelheid van de TT fan kan regelen, tevens komt er een pin uit die je op je moederbord kunt zetten, waardoor je het toerental kunt aflezen. Het enige minpuntje vindt ik het bijvuldopje dat je links boven het koelblok kunt zien, dat steekt een behoorlijk eind uit.

Direct na de installatie bedacht ik mij dat ik de waterkoeling nog helemaal niet had getest op lekken. Ik nam de gok en deed mijn pc aan. Even hoorde ik een pruttelgeluidje maar dat was snel weer weg.