Conclusie

Toshiba biedt de Satellite L50-B-reeks in vele uitvoeringen aan en dat is erg fijn omdat je dan voor jezelf de keuze kan maken welk model voor jou geschikt is. Wil je een krachtig systeem, dan kies je voor een editie met een Intel Core i7-processor. Wil je alleen wat over het internet surfen en tekst verwerken, dan is een variant met een Core i3, Core i5- of AMD-processor voor jou ook voldoende.

Zoek je ook grafische kracht, let dan op dat je een laptop met een losse videokaart neemt. Persoonlijk zou ik je de versies met een HD-scherm (1366 bij 768 pixels) stellig willen afraden het beeld is gewoon niet prettig voor de ogen. Kies liever voor een variant met een Full HD-resolutie. Het is natuurlijk ook leuk dat je kan kiezen uit maar liefst vier kleuren voor de behuizing.

Hoewel er veel keus is in specificaties, blijft de bouwkwaliteit over de gehele linie identiek. In mijn optiek is het in dat opzicht echter niet zo best gesteld met de gehele Satellite L50-B-reeks. De plastic behuizing is niet stevig en als je dat bij het typen al merkt, weet je dat er duidelijk op de bouwkwaliteit is bezuinigd. De stevigheid van het scharnier van het scherm laat ook duidelijk te wensen over.

Qua gebruikservaring is deze specifieke Satellite L50-B-1H1 verder prima, qua snelheid kan dat per variant verschillen. Dat geldt ook voor de accuduur, in onze test kwam de Satellite L50-B-1H1 degelijk uit de bus, maar de ene processor is de andere niet qua energieverbruik en een beter scherm en een losse videokaart kunnen hierop ook de nodige negatieve uitwerking hebben.

Al met al moet dus gesteld worden dat Toshiba gezien de specificaties een uitdagende productreeks heeft neergezet. Ik kan me wel voorstellen dat je door de 38 edities de weg snel kwijtraakt, want dat is gewoon ontzettend veel. Aan de andere kant geeft Toshiba je dus wel alle vrijheid en is er voor veel mensen wel een geschikt product te vinden, mits goede bouwkwaliteit niet hoog op je lijstje staat.

Na een groot deel van de 38 edities bekeken te hebben denk ik dat op dit moment de Toshiba Satellite L50-B-19Q de beste keuze is uit de L50-serie. Deze is iets duurder en kost 749 euro, maar voor dat geld krijg je wel een Full HD-resolutie, een aparte videokaart wat resulteert in meer grafische kracht en een harde schijf van 1000 GB. Ook beschikt dat model nog steeds over een 4e generatie i7-processor en 8 GB werkgeheugen. Het model dat wij toegestuurd kregen is weliswaar 50 euro goedkoper maar kan daar niet aan tippen.
6.5
  • Beschikbaar in gigantisch veel uitvoeringen;
  • Aardige accuduur;
  • Met HD-scherm is het beeld slecht, Full HD aangeraden;
  • Bouwkwaliteit laat veel te wensen over;