1 min

Tags in dit artikel

Inleiding

Toshiba lanceerde met de Satellite U920T-100 (review) onlangs een gewaagd product, maar het Japanse merk zet niet al zijn geld op één paard. Met de Satellite U940-100 biedt Toshiba een redelijk eenvoudige Windows 8-laptop aan. De hardware is verre van het beste van het beste te noemen, maar voor sommigen is dit desondanks meer dan genoeg.

Er zijn op het eerste oog dan ook geen aspecten aan de Satellite U940-100 waarop deze laptop er qua hardware echt uitspringt. Vorige week publiceerde Techzine een review over de Asus VivoBook S400CA, een laptop die qua hardware aardig wat wegheeft van de Satellite U940-100. Beide systemen hebben bijvoorbeeld een Intel Core i3-processor, een scherm van 14 inch, een hybride harde schijf en 4GB werkgeheugen. Natuurlijk zijn er hier en daar wel subtiele verschillen, maar er is ook veel hetzelfde. Het grootste verschil tussen de laptops is dat Asus’ model een touchscreen aan boord heeft, een eigenschap die in combinatie met Windows 8 aardig waardevol is.

Om dan ook maar direct met de deur in huis te vallen: de prijs van de Satellite U940-100 lijkt me erg hoog. De laptop gaat op het moment over de toonbank voor een prijs ongeveer 640 euro, waar Asus voor de VivoBook zo’n 700 euro vraagt.