1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Toshiba heeft een nieuwe ultrabook op de markt gebracht, de Satellite U840-10M. Deze ultrabookserie staat voor krachtige hardware en een stijlvol ontwerp. Deze eigenschappen worden door Toshiba gecombineerd met een laag gewicht en krachtige prestaties.

De behuizing van het systeem is opgebouwd van geborsteld metaal, wat de laptop een rustig, stijlvol en zakelijk uiterlijk meegeeft. Ondanks de krachtige hardware belooft Toshiba een flinke accuduur: maar liefst 9 uur moet deze laptop op één acculading mee kunnen gaan. Natuurlijk gaan we deze bewering aan een test onderwerpen.


Voor de opslag van data is dit specifieke model voorzien van een hybride harde schijf met 32 GB aan SSD-geheugen en 500 GB aan conventionele schijfruimte. In deze opstelling kunnen veelvuldig gebruikte bestanden worden opgeslagen op het snelle gedeelte van de schijf, terwijl er toch een grote schijfruimte beschikbaar blijft. Hiermee tackelt Toshiba het probleem van de meeste ultrabooks.

De Toshiba Satellite U840-10M kost 799 euro en daarmee is het systeem een van de goedkopere ultrabooks. Toshiba heeft dit prijsniveau weten te bereiken door onder andere te besparen op de harde schijf. In de prijsvergelijker van Techzine vind je de Toshiba Satallite U840-10M momenteel terug voor een prijs van 699 euro.