2min

Camera: veel licht nodig

Zowel de Galaxy A3 als de Galaxy A5 hebben een 5 Megapixel camera aan de voorkant. Aan de achterkant heeft de Galaxy A3 een 8 Megapixel variant en de Galaxy A5 zelfs een 13 Megapixel camera. Beide camera’s aan de achterkant zijn voorzien van een LED-flitser en autofocus functionaliteit. De selfie-camera’s aan de voorkant hebben helaas geen groothoeklens om zoveel mogelijk gezichten te kunnen vastleggen, zoals je bij sommige concurrerende smartphones wel ziet. Beide 5 Megapixel camera’s presteren ook niet heel goed wanneer er weinig licht aanwezig is, maar dat is eerder regel dan uitzondering bij middensegment smartphones zonder optische beeldstabilisatie. Het resultaat is dan ook relatief veel digitale ruis wanneer je de voorcamera binnenshuis gebruikt.


Ondanks dat de camera’s aan de achterkant van beide modellen verschillen in resolutie, blijkt de kwaliteit bij voldoende licht praktisch identiek. Beide camera’s nemen een prima foto voor een smartphone in het middensegment, met voldoende details en prima kleuren. Ik merkte wel dat de Galaxy A5 het iets beter doet in donkere omgevingen. Bovendien is het blikveld van de 13 megapixel lens op de Galaxy A5 net iets breder dan op de Galaxy A3.



Foto’s binnen



De derde foto is de foto die we altijd maken in het donker zonder flits. Soms zie je daar een hele mooie bak punaises en soms zie je vrijwel niets. Dat zegt iets over hoe goed de camera presteert in het donker.

Foto’s buiten