Uiterlijk & bouwkwaliteit

Uiterlijk


Het ontwerp van de Spectre x2 vind ik erg netjes. Afgezien van de glazen voorkant bestaat de behuizing uit één plaat aluminium. Zoals we bijvoorbeeld ook bij Apple zien, maakt HP gebruik van CNC-machines om een blok aluminium bewerken. Omdat het frame uit één deel bestaat, is de behuizing van de Spectre x2 met 8 millimeter zeer dun te noemen.


Op de achterzijde zit bovenaan over de hele breedte nog een glazen strip, waar HP de nodige sensoren en camera’s heeft geplaatst. In de achterzijde zijn ook de uitklapbare standaard en het logo verwerkt, deze zijn gemaakt van spiegelend metaal, dat overigens gek is op vingerafdrukken.

Het aluminium van de behuizing is gezandstraald, waardoor de Spectre x2 heel prettig en hoogwaardig aanvoelt. Dezelfde afwerking heeft HP toegepast op de meegeleverde toetsenbordcover en stylus. Dat levert natuurlijk een prima eenheid op.


Bouwkwaliteit


Doordat de behuizing van de Spectre x2 uit aluminium en glas bestaat, zou je denken dat de tablet erg stevig is. Maar helaas, niks is minder waar: als ik het zou willen, zou ik de Spectre x2 zo dubbel kunnen vouwen. Het lijkt erop dat HP de Spectre x2 van binnen niet van een stevig frame heeft voorzien.

Verder is de Spectre x2 wel heel mooi afgewerkt. De tablet heeft geen ruwe kantjes en op de knoppen zit geen speling. HP heeft dus absoluut wel oog voor detail gehad, waardoor ik niet begrijp dat de Spectre x2 zo onstevig is.