1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Inleiding

Nadat we al van vele andere fabrikanten een hybride tablet de revue hebben laten passeren, volgt nu HP met de Envy x2 PC. De Amerikaanse fabrikant heeft deze Windows 8-tablet voorzien van een toetsenbord dat los te koppelen is. Zo kan de gebruiker wisselen tussen een tablet en een eenvoudige laptop, waardoor de tablet bijvoorbeeld makkelijk voor thuis- én zakelijk gebruik kan worden ingezet.

Het is natuurlijk de vraag of HP beter werk weet af te leveren dan andere fabrikanten. Vergelijkingsmateriaal vinden we momenteel in de Acer Iconia Tab W510 (review) en Samsung ATIV Smart PC (review), die al eerder behandeld werden bij Techzine.


De HP Envy x2 PC is voorzien van een Atom-processor, wat voor dit soort systemen gebruikelijk is vanwege het lage energieverbruik van deze processors. Wel zorgt deze tablet voor een aantal limitaties, voornamelijk op grafisch gebied, maar daarover later meer.

In de prijsvergelijker van Techzine vind je de HP Envy x2 PC momenteel terug voor een prijs vanaf ongeveer 970 euro. Dat is een stuk duurder dan de 480 euro voor de tablet van Acer en de 760 euro voor Samsung’s tablet. Het is dan natuurlijk de vraag of dat prijsverschil wel te rechtvaardigen is.