2min

Tags in dit artikel

, , ,

Kingston

Geheugenprijzen


Intel gaf dit jaar tijdens een van de Developer Forum-sessies aan dat zij verwachten dat volgend jaar het prijsverschil tussen DDR3- en DDR2-geheugen volledig zal verdwijnen. Optimisten geloven zelfs dat de prijzen van DDR3 halverwege 2010 lager zullen zijn dan DDR2. Dit zou volgens Intel komen door de toenemende massaproductie van DDR3-geheugen (o.a. Samsung heeft deze maand aangekondigd de productie te verhogen). In het eerste kwartaal volgend jaar zal het marktaandeel van DDR3 opgelopen zijn tot 40%. Verderop in dat jaar zal dit nogmaals 10% groter worden, aldus een onderzoek van iSupply.

Verwachtingen uitgezet in een grafiek door iSupply.

Dit jaar hebben we nog een kleine stijging gehad in de DDR3 prijzen vanwege tekorten op de chips. Deze tekorten zijn zo langzamerhand weggewerkt en prijzen zullen dus gaan dalen. Bovendien heeft inmiddels AMD haar high-end systemen geschikt gemaakt voor DDR3 daar waar Intel het al eerder deed met de X58-moederborden.

Kingstons nieuwe trots.

Kingston in 2010


Afgelopen jaar was het in ‘geheugenland’ niet voor iedereen een feestje. Het aantal fabrikanten dat actief is op deze markt is licht gedaald en met name leveranciers uit Azië hebben zich uit Nederland teruggetrokken. Dat heeft mede te maken dat de mondiale chip producten gedaald is naar negen. Negen? Ja, het aantal spelers is van tweeëntwintig spelers meer dan gehalveerd naar dat aantal. Gelukkig wist Kingston in Nederland haar huidige omzet te behouden en heeft daarmee haar positie als toonaangevende fabrikant redelijk veiliggesteld voor volgend jaar. Met name op het gebied van de gaminglijn (HyperX) heeft Kingston sterke troeven in handen en heeft het afgelopen jaar beter gedaan dan de concurrentie.

In 2010 zal Kingston zich nog steeds sterk gaan richten op de SSD’s gezien de zeer sterke groei die zich sinds juli sterk heeft ingezet. Behalve de nieuwe opslagproducten zal ook USB 3.0 zijn intrede doen en ook daar wil Kingston op meeliften. Al met al is Kingston in 2009 succesvol ondanks de zware klappen die in deze markt zijn gevallen.