2min

Tags in dit artikel

Functionaliteit

Wanneer we bij de voet beginnen, kunnen we melden dat de monitor veertien centimeter in hoogte is te verstellen en ongeveer vijftien graden links- en rechtsom draait. Het scherm is bovendien kantelbaar zodat eventueel invallend licht van de verlichtingsarmaturen of vensters kan worden vermeden. De voet heeft een brede uitsparing om een flinke bos aan kabels doorheen te geleiden en dit is geen overbodige luxe. Deze Philips Brilliance 499P9H heeft namelijk een flink arsenaal met aansluitingen.

We tellen tweemaal HDMI, USB-C en DisplayPort. De monitor heeft een ingebouwde KVM-switch zodat er meerdere pc’s tegelijkertijd op deze monitor kunnen worden aangesloten. Hiernaast heeft de monitor een ingebouwde USB HUB met 1x upstream en 3x downstream USB3.0 poorten waarvan een USB poort met snellaadfunctie, een hoofdtelefoonaansluiting en een netwerkaansluiting. Tenslotte zijn we verheugd dat de fabrikant ervoor heeft gekozen om de netspanningsadapter in de behuizing op te nemen.

Voldoende aansluitingen voorhanden

Webcam

De Philips Brilliance 499P9H heeft een ingebouwde webcam die onzichtbaar in de behuizing is weg te drukken. Dit spaart al snel een paar euro voor een webcam cover uit. Met een simpele drukbeweging steekt deze de kop weer op en kan deze 90 graden naar voren worden gekanteld. Deze geavanceerde webcam is geschikt voor Windows Hello gezichtsherkenning zodat je in no-time bent aangemeld.

Het menu van deze Brilliance 499P9H is gelijk aan het menu van de eerder gereviewde Brilliance 241B monitor. Via dit menu kan eenvoudig de Smartimage functie worden ingeschakeld, de gewenste input worden gekozen en de scherminstellingen worden aangepast. Ook hier hebben we geen klagen over de vele instellingsmogelijkheden, maar de navigatie door het menu blinkt niet uit in intuïtief gebruik. Nu behoeft een doorsnee gebruiker niet om de haverklap in dit menu te grasduinen, maar indien je streeft naar een optimale beeldinstelling, dan kunnen de vingers nog wel eens in de knoop geraken.