1 min

Tags in dit artikel

Kwaliteit beeld en geluid

De beeldkwaliteit van de monitor is excellent. De maximale resolutie van het VA LC panel met W-LED achtergrondverlichting bedraagt 5120 x 1440 beeldpunten. De contrastverhouding verhoudt zich 3000:1, en de helderheid is 450 cd/m2. De door ons gemeten sVGA kleurruimte bedraagt 100% en de Adobe RGB kleurruimte is 86%. Bovendien is de Philips Brilliance 499P9H monitor DisplayHDR 400 gecertificeerd. Netjes dus.

De fabrikant levert af fabriek een Color Uniformity Data Sheet met de monitor mee. Hierop staan de metingen die de monitor in de fabriek heeft ondergaan, welke meetcondities er gelden en wat de verschillende scores zijn. Ook hier een dikke plus voor deze Philips.

Kijk, dat vinden we nu aardig van Philips. Zo hoort het in deze prijsklasse.

De monitor is voorzien van twee ingebouwde luidsprekers. De geluidskwaliteit van stemmen is helder en goed te verstaan. In de laagweergave schieten deze luidsprekers echter wat tekort, maar desondanks is muziekweergave bevredigend. In deze prijsklasse hadden we het niet erg gevonden als hier een meer dynamische oplossing was verkozen. Ruimte genoeg.