1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Features

Zoals al eerder aangegeven beschikt de Digital DJ over enorm veel features, hiervan is de ene beter dan de andere.

Je kunt de pitch zo instellen dat hij op een duizendste van een seconde gelijk loopt met een ander nummer. Dat is op zich wel nauwkeurig, maar zeg nou zelf: wie hoort dit verschil?

Dan heb je nog de scratch functie, waarmee je als een volleerd DJ kunt scratchen. Ook deze functie is niet goed afgestemd op een computermuis. Je gaat te vlug of te langzaam waardoor het nergens op lijkt. Ook hier schiet de aansturing met de muis ernstig te kort.Uiteraard heeft Magix ook goede features uitgebouwd en daarmee zijn er ook positieve dingen op te merken. Zo is de automix functie zeer functioneel en deze zit enorm goed in elkaar. Wanneer je een aantal nummers in je playlist zet en je zet de automix aan, dan kan dit programma zelf beatmixen waardoor een mooi smooth geheel ontstaat. Dit is mede te denken aan de Mufin techniek die Magix heeft gebruikt en origineel uit een ander Magix product komt.

Ook de sampler die erbij geleverd is, ziet er goed uit. Je kunt een sample instarten door op een playbutton te drukken, maar je kunt hem ook locken, zodat hij herhaald wordt. Deze kun je ook aanpassen op de beat van het nummer, wat leuk gedaan is.

Table of contents