2min

Het uiterlijk & de specificaties

Om maar meteen met het makkelijkste te beginnen, het uiterlijk van de LaCie 5big Storage Server ziet er goed uit en heeft ook een special design, LaCie gebruikt al langere tijd de designs van de ontwerper Neil Poulton bij al haar productlijnen. Ondanks dat deze NAS bedoelt is voor het MKB en niet voor huiskamer heeft Lacie het een fatsoenlijk design meegegeven.

Aan de voorzijde is een grote blauwe cirkel te vinden die tevens als aan- en uit-knop dient. Tevens zit er ook een ledje in verwerkt om aan te geven wat de status van de server is. Aan de achterzijde vinden we per harde schijf een statusledje, ook vinden we daar alle aansluitingen waaronder een VGA-poort en 3 USB-aansluitingen om randapparatuur op aan te sluiten. Ook heeft de server 2 netwerk poorten die bij de meeste ook zeker van pas zullen komen.LaCie 5big Storage Server
Capaciteit: 5TB of 10TB
Interface: 2 x Gigabit Ethernet 10/100/1000 Base-TX
Besturingssysteem: Windows Storage Server 2008 SP2 Standard Edition
Processor: Dual-core Intel Atom processor D510 (1.6GHz)
Geheugen: 2GB DDR2-667 SODimm
Uitbreidingspoorten: 1 x eSATA
3 x USB 2.0
1 x VGA
RAID-modi: RAID 0**, RAID 1/5/5+Spare (hot-swappable) Independent Multi RAID volumes
Kijk op de officiële site voor de volledige specificaties


Over de Specificaties


De LaCie 5Big beschikt over 5 harde schijven en is verkrijgbaar in 2 varianten, de ene variant is 5TB en de andere is 10TB. De 5TB versie kost ongeveer 1500 euro en de 10TB versie gaat voor ongeveer 2000 euro over de toonbank. Beide varianten zijn voorzien van Windows Storage Server 2008 inclusief licentie. Wel moet er rekening worden gehouden met het gebruikte RAID level, alleen bij RAID 0 heb je de beschikking over de volle 5TB, bij RAID 1 en RAID 5 houdt je uiteraard een stuk minder over.

De meest voor de hand liggende RAID keuze voor deze NAS is natuurlijk RAID 5.