2min Devices

Review: Buffalo LinkStation Pro Duo

Inleiding & Specificaties

Hoewel Buffalo al sinds 1975 actief is, zal het Amerikaanse bedrijf bij de gemiddelde consument niet tot de meest bekende computermerken behoren. Dit komt mede doordat er in Europa niet bijzonder veel te verkrijgen is van het merk.

Een netwerkschijf is in steeds meer huishoudens gemeengoed. We vinden het fijn om data op een centraal punt te hebben staan, zodat elke bewoner over ongeveer dezelfde data beschikt. Daarnaast kunnen we een groot deel van die data ook streamen naar onze console of zelfs direct naar de TV, zodat we niet elke film meer op een schijfje te hoeven zetten, wat ook weer een hoop moeite scheelt.

Review: Buffalo LinkStation Pro Duo

Natuurlijk speelt de LinkStation Pro Duo, net als vele andere NAS-producten in op deze behoeften. Er zijn versies van 2 en 4 Terabyte leverbaar. Daarnaast zijn de netwerkschijven voorzien van een DLNA-service, maar ook vele andere gemakken zijn aanwezig.

Specificaties:
Model: LinkStation Pro Duo (LS-WVL)
Lan interface: IEEE802.3ab / IEEE802.3u / IEEE802.3 Standard
Data snelheid: 10 / 100 / 1000 Mbps
Aantal LAN-poorten: 1
Aantal harde schijven: 2
Interface harde schijven: SATA
Ondersteunde RAID Levels: 0, 1
Netwerk (protocol ondersteuning): TCP/IP
Bestanden uitwisseling: CIFS/SMB, AFP, HTTP/HTTPS, FTP, WebAccess
Directory integratie:
Configuratie: HTTP, HTTPS
Afmetingen (LxBxH): 86 x 127 x 204 millimeter
Gewicht: 1,7 kg
Ondersteuning besturingssystemen: Windows 7, Windows Vista, Windows XP, Windows XP MCE 2004/2005, Windows 2003/2008 Server, Mac 10.3.9 or later
Meer specificaties: Buffalo website


De LinkStation Pro Duo is in de winkels te vinden voor een prijs van ongeveer 240 euro. Dit exemplaar werd ons aangeboden door Memoryshop.nl.