Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

De laatste jaren lijkt er haast geen verandering meer te zijn als het aankomt op processorkoelers. De een na de andere towermodelkoeler wordt gelanceerd en bijster veel verschil tussen de fabrikanten zit er dan ook niet.

Desondanks doet Coolermaster een poging met de 612S. De Hyper 612S is een processorkoeler die ongeveer hetzelfde principe volgt als de populaire Mugen-koelers van Scythe: een zeer grote processorkoeler waarbij een groot aantal heatpipes de warmte verplaatst naar de aluminium vinnen. Hierbij wordt een ventilator met een laag toerental aan toegevoegd zodat het geheel ook stil is.Vele koeloplossingen zijn voornamelijk opgebouwd uit aluminium (vinnen) en koper (heatpipes). Deze grondstoffen zijn de afgelopen tijd redelijk in prijs gestegen waardoor fabrikanten het niet meer kunnen veroorloven om maar een zo groot mogelijk stuk metaal te maken dat zich als processorkoeler moet voordoen. Ook Scythe moet wijken door een Mugen 3 te introduceren die veel kleiner van stuk is. De ontwerpfase is nu een veel belangrijker aspect geworden, al lijken vele modellen wel op elkaar.

De Hyper 612S is echter veel groter van stuk en ook meer kubusvormig. Hij probeert dan ook het voetpad te betreden van de Mugen en soortgelijke koelers, zonder daarbij exorbitant in prijs te stijgen.

Maar zijn de technici van Coolermaster hier in geslaagd?

Prijs


Om het af te maken is de Hyper 612S ook nog redelijk hetzelfde geprijsd als zijn concurrenten: voor zo’n 40 euro ben je de trotse eigenaar van een Hyper 612S. Een ventilator en een tube koelpasta zitten al bij deze prijs inbegrepen.