Review: Asus VivoTab RT (TF600T-1B)

Abonneer je gratis op Techzine!

Inleiding

Apple kende een doorslaand succes met de iPad en ontketende met dit product de tabletmarkt. Inmiddels is Google aardig bij met Android en moet de iPad stukje bij beetje marktaandeel inleveren waardoor opnieuw een duopolie lijkt te ontstaan, net als bij smartphones het geval is. Dat gaat echter niet zonder slag of stoot gebeuren, als het aan Microsoft ligt.

Het bedrijf uit Redmond ontwikkelde namelijk Windows RT, een variant op Windows 8. Windows RT is speciaal bedoeld voor gebruik met ARM-processoren. Dit soort processoren zijn energiezuiniger en koeler dan de bekende Intel-chips, maar daar staat ook tegenover dat ze een stuk minder krachtig zijn dan bijvoorbeeld een i5-processor.

De VivoTab RT van Asus heeft zo’n ARM-processor aan boord, om precies te zijn gaat het om de Nvidia Tegra 3-processor. Het gaat hier dus om een échte ’traditionele’ tablet met een mobiele processor. Niet zo’n apparaat als de Acer Iconia Tab (review) of de Samsung ATIV Smart PC (review) die een Intel Atom-processor aan boord hebben en de volledige versie van Windows 8 draaien, maar een échte tablet.


De Asus VivoTab RT is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen waarbij het verschil hem zit in de accessoires en opslagcapaciteit. De VivoTab RT kan namelijk geleverd worden met een extra dockingstation waardoor een toetsenbord, trackpad en accu wordt toegevoegd aan het geheel. De kale versie zonder dock is op het moment van schrijven te verkrijgen voor zo’n 600 euro. Voor de variant waarbij het dock is toegevoegd, leg je ongeveer 100 euro extra neer. Deze prijzen gelden voor de variant met 64GB opslagcapaciteit. Asus produceert ook een 32GB-variant, maar die vinden we in de prijsvergelijker niet terug.

Met deze prijzen gaat Asus de concurrentie aan met de Surface RT van Microsoft, die ongeveer dezelfde prijzen heeft. Deze tablet is echter in Nederland wel goed verkrijgbaar met 32GB opslagruimte.