Review: Jabra Rox Wireless – Ideale headset voor actievelingen

Abonneer je gratis op Techzine!

Introductie

Jabra kondigde medio april een nieuwe headset aan: de Rox Wireless. Dit product is in veel opzichten een opmerkelijk product. De headset is draadloos, maar het is geen oortje, noch een koptelefoon zoals de eerder gerecenseerde Jabra Revo Wireless (review). Daar komt bij dat de headset lekker compact is, maar volgens Jabra toch prima geluid voortbrengt.

Ondanks de bescheiden omvang moet de Rox Wireless een accuduur van minstens 5,5 uur bieden. Het aan- en uitzetten van de headset is bovendien een fluitje van een cent. Met behulp van magneten kunnen de oortjes aan elkaar bevestigd worden en in dat geval zijn ze uitgeschakeld. Trek je ze uit elkaar, dan wordt de headset ingeschakeld en verbinding met gekoppelde apparaten gemaakt.

Als klap op de vuurpijl moet de headset duurzaam zijn. De headset is bestand tegen stof en water en moet ook tegen een stootje kunnen. Zo is de behuizing van de oortjes en besturing gemaakt van roestvrij staal. De kabel die de oortjes en afstandsbediening onderling verbindt is versterkt met kevlar.


Jabra is een bedrijf dat weinig opheeft met draden, zoals ook wel blijkt uit bovenstaande video. De Rox Wireless is wel voorzien van een draad, maar desalniettemin is het de bedoeling dat deze headset je niet beperkt in je vrijheid. Daartoe heeft Jabra de zogenaamde EarWings ontwikkeld, die ervoor moeten zorgen dat de oortjes op hun plek blijven ondanks hevige bewegingen. Dat maakt de Rox Wireless een uitermate geschikt accessoire voor actievelingen.

Om extra goed van een hoge geluidskwaliteit te kunnen genieten heeft Jabra ook een eigen app ontwikkeld, die geoptimaliseerd geluid aan de headset levert. Ook verbindt de headset automatisch met gekoppelde apparaten en is er een NFC-chip aanwezig om nieuwe koppelingen eenvoudig te leggen.

De Jabra Rox Wireless heeft een adviesprijs van 129,99 euro. In Techzine’s prijsvergelijker vind je de headset momenteel met ongeveer dezelfde prijs terug. De Rox Wireless is beschikbaar in de kleuren wit en zwart.