Tag: GDPR

Hier vind je de artikelen met de tag: GDPR.

‘EU verbiedt gepersonaliseerde advertenties zonder toestemming’

‘EU verbiedt gepersonaliseerde advertenties zonder toestemming’

Het European Data Protection Board (EDPB) heeft besloten dat Meta geen gepersonaliseerde advertenties meer mag versturen zonder toestemming van gebruikers. Dat vernam Reuters van een ingewijde bron. Het verbod heeft gevolgen voor elke organisatie die aan gepersonaliseerde advertenties verdient, waa... Lees meer

date2 dagen geleden
Ierland straft Meta voor datalek van meer dan 500 miljoen gebruikers

Ierland straft Meta voor datalek van meer dan 500 miljoen gebruikers

Meta ontvangt een boete van 265 miljoen euro van de Ierse gegevensbeschermingsautoriteit. Volgens de toezichthouder nam de organisatie tussen 2018 en 2019 onvoldoende maatregelen om een datalek te voorkomen. De persoonsgegevens van meer dan 500 miljoen Facebook-gebruikers belandden op straat. D... Lees meer

date11 dagen geleden
Discord ontvangt boete van 800.000 euro voor privacyschending

Discord ontvangt boete van 800.000 euro voor privacyschending

De Franse gegevensbeschermingsautoriteit heeft een privacyboete van 800.000 euro uitgedeeld aan Discord. Discord is een groeiend platform voor spraakcommunicatie, chat en videogesprekken. Gebruikers kunnen gemeenschappelijke servers, chatgroepen en vergaderruimten aanmaken. Het platform is popu... Lees meer

date21 dagen geleden
Ierse waakhond wil Yahoo veroordelen voor illegale cookie tracking

Ierse waakhond wil Yahoo veroordelen voor illegale cookie tracking

De Ierse gegevensbeschermingsautoriteit wil Yahoo veroordelen voor overtredingen van de AVG/GDPR. Volgens de waakhond boden de websites van Yahoo in de afgelopen jaren onvoldoende opties voor het weigeren van cookie tracking. Yahoo wordt sinds 2019 door de Ierse gegevensbeschermingsautoriteit o... Lees meer

date1 maand geleden
Clearview AI ontvangt privacyboete van 20 miljoen euro

Clearview AI ontvangt privacyboete van 20 miljoen euro

Clearview AI is opnieuw beboet. Volgens de Franse gegevensbeschermingsautoriteit heeft het bedrijf de AVG geschonden door beeldmateriaal en andere persoonsgegevens van het internet te plukken om een identificatiedienst voor politiediensten aan te bieden. Clearview AI ontwikkelt gezichtsherkenni... Lees meer

date2 maanden geleden
ExpertExpert bijdrage Zorg voor de juiste security maatregelen bij je overstap naar de cloud

Zorg voor de juiste security maatregelen bij je overstap naar de cloud

Organisaties kiezen steeds vaker voor de cloud om hun complexe IT-infrastructuur te vereenvoudigen. Zij gaan ervan uit dat de security automatisch goed geregeld is, maar dat is lang niet altijd het geval.    In het cybersecurity-landschap hebben we te maken met snelle veranderingen waa... Lees meer

date2 maanden geleden
Biden ondertekent besluit over privacyregeling EU-VS

Biden ondertekent besluit over privacyregeling EU-VS

Het nieuwe kader is bedoeld om Amerikaanse bedrijven te helpen voldoen aan de Europese AVG/GDPR. President Joe Biden heeft een besluit ondertekend dat het lastiger maakt voor Amerikaanse inlichtingendiensten om toegang te krijgen tot persoonsgegevens, aldus POLITICO. Het besluit is een hoeksteen... Lees meer

date2 maanden geleden
DataGuard haalt 63 miljoen euro op om datasecurity te verbeteren

DataGuard haalt 63 miljoen euro op om datasecurity te verbeteren

DataGuard verzekert 63 miljoen euro aan financiering op om zijn SaaS-diensten te verbeteren. De Duitse startup ontwikkelt oplossingen voor dataprivacy- en security. Steeds meer bedrijven riskeren miljoenenboetes vanwege nalatigheid rondom dataprivacy en -security. Regelgeving spoort bedrijven e... Lees meer

date3 maanden geleden
Meta krijgt megaboete voor GDPR-schendingen Instagram

Meta krijgt megaboete voor GDPR-schendingen Instagram

Meta heeft van de Ierse databeschermingstoezichthouder DPC een megaboete van 405 miljoen euro gekregen. Instagram voldoet volgens de toezichthouder niet aan de GDPR-privacyregelgeving. De boete die Meta kreeg opgelegd, is het resultaat van een onderzoek dat de Ierse toezichthouder in 2020 starte... Lees meer

date3 maanden geleden
AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

AP is tegen overheidsplan voor hergebruik persoonsgegevens

Het kabinet wil overheidsgegevens openbaar maken in registers, maar volgens de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt het plan onvoldoende rekening met de AVG/GDPR. Lidstaten van de Europese Unie moeten zoveel mogelijk overheidsinformatie beschikbaar maken voor bedrijven, burgers en andere over... Lees meer

date4 maanden geleden
1 2 3 22