Tag: persoonsgegevens

Hier vind je de artikelen met de tag: persoonsgegevens.

Datalek Vrije Universiteit Amsterdam door gestolen laptops

Datalek Vrije Universiteit Amsterdam door gestolen laptops

Op de Vrije Universiteit Amsterdam zijn onlangs twee laptops gestolen met veel persoonlijke data over oud-studenten. De universiteit heeft van dit datalek melding gedaan bij de politie en de Autoriteit Persoonsgegevens. Volgens een verklaring van de universiteit stonden beide laptops in een maat... Lees meer

date1 maand geleden
Nederlandse overheid stopt mogelijk met Facebook

Nederlandse overheid stopt mogelijk met Facebook

De overheid gaat mogelijk stoppen met haar eigen Facebook-pagina’s. Aanleiding hiervoor is dat de data policies van moederbedrijf Meta risico’s opleveren voor het verwerken van persoonsgegevens. Dit stelt verantwoordelijk staatssecretaris Alexandra van Huffelen in een brief aan de Tweede Kamer.... Lees meer

date2 maanden geleden
Clearview AI ontvangt privacyboete van 20 miljoen euro

Clearview AI ontvangt privacyboete van 20 miljoen euro

Clearview AI is opnieuw beboet. Volgens de Franse gegevensbeschermingsautoriteit heeft het bedrijf de AVG geschonden door beeldmateriaal en andere persoonsgegevens van het internet te plukken om een identificatiedienst voor politiediensten aan te bieden. Clearview AI ontwikkelt gezichtsherkenni... Lees meer

date4 maanden geleden
Google helpt met verwijderen van persoonsgegevens uit zoekresultaten

Google helpt met verwijderen van persoonsgegevens uit zoekresultaten

Google lanceert 'Results About You'. De tool maakt het mogelijk om een aanvraag in te dienen voor de verwijdering van persoonsgegevens uit zoekresultaten. Denk aan telefoonnummers, fysieke adressen en e-mailadressen. Afgelopen voorjaar kondigde Google aan dat de functionaliteit in de 'komende ma... Lees meer

date4 maanden geleden
EU en VS proberen nieuwe privacydeal te vormen

EU en VS proberen nieuwe privacydeal te vormen

De Europese Unie en de Verenigde Staten zijn in onderhandeling over de omgang met persoonsgegevens. De twee wereldmachten zoeken naar een manier om het mogelijk te maken om privégegevens de Atlantische Oceaan over te laten steken, zonder dat hiermee Europese wetgeving wordt overtreden. Het over... Lees meer

date2 jaar geleden
Mogelijk gegevens van 18.000 personen met buitenlands diploma gelekt

Mogelijk gegevens van 18.000 personen met buitenlands diploma gelekt

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid meldt een mogelijk datalek bij de uitvoering van diplomawaardering als onderdeel van het inburgeringsstelsel. De persoonsgegevens zijn door een externe partij gezien die daar geen toegang toe had moeten hebben. Minister Ingrid van Engelshoven h... Lees meer

date2 jaar geleden
Miljoenen persoonsgegevens uit coronasysteem GGD online aangeboden

Miljoenen persoonsgegevens uit coronasysteem GGD online aangeboden

Op verschillende online platforms werden persoonsgegevens van Nederlanders aangeboden die waren geregistreerd in de coronasystemen van de GGD. In de systemen staan alle Nederlanders geregistreerd bij wie een coronatest is afgenomen. Het gaat om de gegevens in de systemen CoronIT en HPzone Light.... Lees meer

date2 jaar geleden
1 2 3 4