1 min

De inschrijving voor de bètatest van Steam voor Linux is al weer enige tijd geleden van start gegaan, gisteren konden de uitverkorenen eindelijk van start gaan met het testen van het gamingplatform voor Linux.

Uit de ruim 60.000 mensen die zich hebben aangemeld voor de bètaversie van Steam voor Linux zijn uiteindelijk 1.000 gelukkigen gekozen, zij konden gisteren eindelijk beginnen aan het testen van de Steam-software. De bèta bevat al een versie van Big Picture Mode, wat het mogelijk maakt spellen via je televisie af te spelen.

Voor de toekomstige bètaversies van Steam voor Linux kan uit worden gegaan van het feit dat er meerdere Linux-distributies ondersteund zullen worden. Bij deze beta was het nog zo dat alleen gebruikers van Ubuntu 12.04 de software konden draaien. Valve’s Frank Crockett stelt, "Onze prioriteit ligt bij het ondersteunen van de distributies die het meest genoemd worden in feedback van de gebruikers"

NVIDIA draagt ook zijn steentje bij aan de ontwikkeling van gaming op het Linux-platform. De fabrikant bracht met de nieuwe GeForce R310-drivers een naar eigen zeggen "verdubbeling van de prestaties" en "enorme vermindering van laadtijden voor games" op het Linux-platform. De drivers van NVIDIA zijn in samenwerking met game-ontwikkelaars zoals Valve ontwikkeld en zijn ook grondig getest met behulp van de Linux-versie van Steam.