1 min

Eerder maakte Techzine melding over de aankondiging dat Valve-gamers zou uitnodigen om Steam voor Linux te gaan bètatesten. Dit zou worden gedaan aan de hand van een inschrijving waaruit 1000 gelukkigen gekozen zouden worden. Valve heeft deze inschrijving vandaag geopend.

Valve is vandaag begonnen met het accepteren van inschrijvingen voor de eerste publieke bètatest van Steam voor Linux. In deze betaronde mogen 1000 personen de Linux-software testen. Valve vraagt wel specifiek om ervaren Linux-gebruikers, dit omdat het hier de eerste bèta betreft en kennis van Linux zowel voor Valve als de bètatesters erg belangrijk is voor de communicatie en constructieve feedback.

Wanneer naar de site van Valve gesurft wordt, zal je worden gevraagd om in te loggen met je SteamID en zul je een enquete moeten doorlopen. Wanneer de gelukkigen op de hoogte worden gesteld of ze in de allereerste publieke bèta van Steam voor Linux mee mogen doen is nog niet bekend. Iedereen die interesse heeft maar niet ervaren genoeg is, wordt vriendelijk verzocht door Valve om te wachten op een volgende bètaronde.