1 min

Tags in dit artikel

, , , , , , ,

Het team van Valve’s Steam for Linux kondigde 26 september aan dat ze grote vooruitgang heeft geboekt met het project dat Steam beschikbaar zal maken voor het Linux-besturingssysteem. Dit liet het team weten via een blogbericht.

Volgens het bericht mogen spoedig 1.000 gebruikers de nieuwe Linux-variant van het populaire Steam-platform bètatesten. Volgende week start de interne bèta bij Valve, enige tijd later, in oktober, mogen de geselecteerde gebruikers ook aan het testen gaan.

In het bericht van het Steam team wordt vermeld dat de gesloten bèta zal komen met één Valve-game en dat de Steam-variant voor Linux ondersteuning biedt voor Ubuntu 12.04 en nieuwer. Ook wordt er expliciet gesteld dat er geen Big Picture-functionaliteit in deze Steam-versie zal zitten.

Het Steam for Linux-team vraagt gebruikers die nog nieuw zijn met het Linux-besturingssysteem te wachten met inschrijven tot een latere testronde waarin er verbeteringen zijn aangebracht aan de installatie van het programma.

Wanneer, en hoe, er ingeschreven kan worden voor de bèta is nog niet bekend. Er zal gewacht moeten worden op een volgende aankondiging van Valve.