Infor Now 2023: sectorspecifieke ERP, nu met RPA

Insight: Cloud ERP

Infor Now 2023: sectorspecifieke ERP, nu met RPA

Terwijl we de wereldwijde technologie-industrie terugbrengen naar de cadans die we kenden in de pre-pandemische tijden, zijn sommige evenementen en conferenties zichzelf aan het hervormen voor hergroei. Op een iets kleinere schaal dan het Inforum-evenement, gebruikte Infor een week in New Orleans om Infor Now 2023 te organiseren. Infor legde daar uit hoe de kernarchitectuur wordt ontwikkeld.

Een van de eerste dingen die je moet onthouden over Infor is de focus op sectorspecifieke ERP-oplossingen. Infor beperkt zich tot acht kerngebieden (verticals_ en bouwt zijn software voor specifieke use-cases in markten. Het gaat om lucht- en ruimtevaart en defensie, de auto-industrie, industriële productie, hightech en elektronica-industrie, gezondheidszorg (specifiek voor de VS), voeding en drank, mode en distributie.

Kevin Samuelson, CEO van Infor, gebruikte een ‘day zero’ pers- en analistendag op Infor Now 2023 om te benadrukken dat het bedrijf zich richt op deze groep industrieën en uit te leggen waarom ze zo belangrijk zijn. Door zich te richten op deze gedefinieerde groep van sectoren, beweert Infor werkdomeinspecifieke interfaces en functies te kunnen presenteren die het onderscheiden van andere ERP-leveranciers.

Een nieuwe injectie van RPA

Naast een nieuw ontwikkelaarsportaal en ontwikkelaarsplatform, staat het belangrijkste nieuws bij Infor Now in het teken van de onlangs aangekondigde Infor Enterprise Automation-oplossing. Deze wordt omschreven als een set van Infor Operating Service (Infor OS) multi-tenant cloudservices, gebouwd op AWS (Infor is een all-in AWS-partner) en is ontworpen om bedrijven in de door het bedrijf gedefinieerde marktsegmenten te helpen bij de ontwikkeling en schaalvergroting van hun toepassing van Robotic Process Automation (RPA)-versnelling in hun organisaties. Het doet dit door data-integratie, AI en ML plus RPA-mogelijkheden te verbinden in één enkel platform.

OPMERKING: Infor OS is natuurlijk geen besturingssysteem (zoals we normaal gesproken het OS acroniem zouden gebruiken), gebruikt in deze context kan het het beste worden uitgelegd als een enkel samenstelbaar platform en een systeem voor operaties – vandaar de naam operating service – dat kan worden gebruikt om wat het bedrijf zegt een uniforme gebruikerservaring te krijgen over alle applicaties voor organisatiebrede zichtbaarheid en zicht op de real-time informatie.

Infor’s Enterprise Automation oplossing zou automatiseringsmogelijkheden kunnen bieden via dit (hierboven beschreven) single composable platform, Infor OS, dat systemen en mensen verbindt via back-end automatisering, beslissingsautomatisering en – met de release van Infor RPA – front-end automatisering.

New Orleans CEO keynote

Tijdens de keynote op de openingsdag van Infor Now zei CEO Samuelson dat Infor er nu aan werkt om bedrijven te helpen het maximale uit data te halen. Het is een gemakkelijke en brede uitspraak – en om eerlijk te zijn is het een boodschap die we van elke IT-leverancier horen – dus wat kan het bedrijf ons concreet bieden met betrekking tot deze inspanning?

“Wat er de komende jaren mogelijk zal zijn, zal echt al onze bedrijven veranderen. De bedrijven die in staat zijn om te omarmen wat er mogelijk is en dit te operationaliseren, zullen de echte winnaars zijn. Maar er zijn eindeloos veel tools beschikbaar om te gebruiken – en de meeste bedrijven hebben niet de vaardigheden of de uitgaven die nodig zijn om te profiteren van alle nieuwe innovaties die nu plaatsvinden. Dat alles betekent dat wij ernaar streven om het gebruik van geavanceerde cloudservices zo toegankelijk en eenvoudig mogelijk te maken,” aldus Samuelson.

Toen het team Infor begon, realiseerden ze zich naar eigen zeggen vanaf het begin dat het (bijna) onmogelijk was om software voor elke sector te bouwen. De focus van Infor op de gezondheidszorg is gericht op de Amerikaanse markt, terwijl de andere sectorspecifieke ERP-oplossingen die Infor aanbiedt in essentie allemaal productiegerelateerd zijn. Deze focus ligt ten grondslag aan veel van wat Infor heeft gemaakt tot het bedrijf dat het nu is en het lijkt in staat te zijn geweest om het schip op een relatief rechte koers te houden, hoewel er nu belangrijke RPA-functionaliteiten zijn toegevoegd voor front-end automatisering.

All-in op AWS

Samuelson werd op zijn keynote vergezeld door Infor CTO Soma Somasundaram. Somasundaram sprak over de noodzaak om één enkele gebruikerservaring te leveren en vertelde over het werk van zijn team dat zich heeft gericht op best practices in alle regio’s van de wereld op een manier die organisaties nog steeds in staat stelt om applicaties af te stemmen op lokale behoeften, regelgeving en andere specifieke kenmerken. Ter rechtvaardiging van Infor’s reden om in zee te gaan met Amazon Web Services, wees de Infor CTO op de 70 miljard dollar die AWS het afgelopen jaar heeft uitgegeven aan onderzoek en ontwikkeling (R&D), wat – zoals hij het uitdrukte – 70 miljard dollar aan functionaliteit is die beschikbaar zou moeten zijn voor klanten van Infor.

De C-suite leiders van Infor spraken in hun keynotes ook over de aanpak van het bedrijf voor wat het ‘voortdurende industriële innovatie’ noemt. Door het bouwen van een rijke API-bibliotheek en een zeer rijke locatie voor data store procedures (in dit geval zal dat het Infor data lake zijn), legden de gezamenlijke presentatoren ook uit dat ze begrijpen dat technologie altijd slechts zo goed is als de waarde die het levert… dus, als zodanig, beweert Infor zijn eigen architectuurontwikkeling alleen vooruit te duwen als het kan leveren wat het ‘bewezen innovatie’ noemt en zo klanten naar positieve resultaten kan leiden.

Losjes gekoppelde architectuur

Gebouwd op een losjes gekoppelde architectuur die niet kapot gaat, zei CTO Somasundaram dat wanneer er nieuwe ontwikkelingen komen (zoals generatieve AI of extra RPA bijvoorbeeld) het zowel duurzaam als flexibel genoeg is om meer en meer functies te kunnen opnemen en toevoegen zonder de fundamenten van de technologie zelf te verstoren.

Rick Rider, SVP Product Management, nam het stokje over van Samuelson en Somasundaram en gaf een uitgebreide extra keynote-sessie die bedoeld was om de bredere platformontwikkeling van Infor onder de aandacht te brengen en ook te wijzen op het klantenbestand.

“Bij Infor is het altijd ons doel geweest om direct met klanten samen te werken om innovatieve use cases zoals machine-learning-embedded intelligence en volledige operationele automatisering op basis van voorspellende inzichten te bewijzen. We wisten dat we, om onze klanten te helpen hun concurrentievoordelen te behouden, deze uitdaging moesten aangaan met een nauwkeurigheid en snelheid die ongekend is in de markt. Gelukkig hadden we een motor en een cultuur die deze beweging echt konden aanwakkeren: Infor OS (Operating Service),” zei Rider.

Op de weg naar het oplossen van wat de sprekers ‘gebroken ervaringen’ noemden (gevallen waarin bedrijfsapplicaties er uiteindelijk niet in slagen om gebruikers zinvolle resultaten te bieden), legde het Infor-team uit hoeveel Infor heeft geïnvesteerd in zijn User eXperience (UX)-ontwerpdivisie. Door meer flexibiliteit in Infor’s SDK, de mogelijkheden voor applicatieontwerp en de mogelijkheid om Infor-functionaliteit te configureren voor gebruikerssegmentatie, beweert Infor dat het de UX van gebruikers beter kan maken dan ooit tevoren.

Wat heeft Infor nog meer aangekondigd?

Infor kondigde ook de lancering aan van zijn nieuwe Developer Program en Developer Portal, die zijn ontworpen om ontwikkelaars te voorzien van de informatie en tools die ze nodig hebben om applicaties te bouwen bovenop Infor cloud ERP (enterprise resource planning) systemen.

De Infor Developer Portal bevat basisconcepten en definities om aan de slag te gaan, een gecentraliseerde bibliotheek van API’s (application programming interfaces) en een reeks specifieke tutorials die ontwikkelaars helpen de componenten te verzamelen die ze nodig hebben om oplossingen van de volgende generatie te bouwen. De meer dan 50 zelfstudies worden aangeboden als aanvulling op Infor U-cursussen en actuele video’s op Infor YouTube. De portal is de centrale plek voor ontwikkelaars, met links naar productdocumentatie, ontwikkelaarsforums (Infor Communities) en best-practice gidsen.

“We zien het Infor Developer Program als een on-ramp voor het lanceren van oplossingen op onze Infor Marketplace,” zegt Story Monforte, Infor’s senior director of digital strategy. “Het is een ander belangrijk onderdeel van ons groeiende partnerecosysteem, dat helpt bij het leveren van een groot aantal keuzes en innovaties aan onze klanten.”

Europese klanten van Infor

A blue and white truck parked in front of a building.

Als we kijken naar hoe Infor het buiten Amerika doet, zien we dat belangrijke Europese klanten van Infor Nutreco (een Nederlandse producent van diervoeding, visvoer en verwerkte vleesproducten), Amalthea (een Nederlandse producent van geitenkaas), het Eindhovense busbedrijf VDL, bakkerij-ingrediëntenbedrijf Zeelandia en het Papendrechtse maritieme infrastructuurbedrijf Boskalis zijn. Opmerkelijk is ook het Duitse zuivelbedrijf Cremo, dat Infor CloudSuite Food & Beverage heeft geselecteerd. Het bedrijf implementeert Infor’s cloud-native en speciaal gebouwde oplossing voor de voedingsmiddelen- en drankenindustrie om zijn processen te optimaliseren en ervoor te zorgen dat de productkwaliteit altijd aan de hoogste normen voldoet.

Samenvattend kunnen we onszelf eraan herinneren dat Infor zich misschien profileert als ERP-bedrijf, maar ook een specialist is in financiële platforms en gespecialiseerd is in Human Capital Management (HCM), Supply Chain Management (SCM) en Workforce Management (WFM).

Tijdens zijn toespraak voor de pers en analisten op dag nul, begon CEO Kevin Samuelson zijn openingswoorden met de onbedoelde uitspraak dat Infor de op vier na grootste IT-leverancier voor bedrijven was – natuurlijk bedoelde hij eigenlijk dat Infor de op vier na grootste ERP-leverancier is – maar misschien zal die verspreking ooit juist blijken te zijn. Er is veel vertrouwen bij Infor en de technologen die dit platform bouwen, zijn ervan overtuigd dat ze iets hebben gecreëerd waarmee ze zich kunnen onderscheiden van de concurrentie en waarmee ze zich kunnen positioneren voor toekomstige groei.

A large sign with the word infor on it.

Tip: Infor Expense moet onkostenregistratie van zakenreizigers vereenvoudigen