2min

Tags in dit artikel

,

Of het nu de pandemie is of de noodzaak om gelijke tred te houden met innovatie, wendbaarheid staat hoog op de agenda bij de meeste wereldwijde organisaties. Om wendbaarheid mogelijk te maken, heeft de hybrid cloud een voorname rol ingenomen. Zozeer zelfs, dat het een topprioriteit is voor 66,9 procent van de wereldwijde organisaties voor de komende twaalf maanden. 

Echter, het belang van de hybrid cloud moet worden gezien in het licht van de redenen waarom organisaties flexibel moeten zijn. Het gaat om data, en het vermogen om te helpen bij het in realtime nemen van goed geïnformeerde beslissingen.

Toegang en verwerking van data cruciaal

Met het gebruik van de public cloud, on-premise platforms en de private cloud bevinden klant- en bedrijfsdata zich in verschillende bronnen, silo’s en systemen. De mogelijkheid om toegang te krijgen tot die data en deze te verwerken, is een van de belangrijkste overwegingen bij het ontwerp van hybride omgevingen. Dit is de reden waarom 93,7 procent van de organisaties zegt dat de hybrid cloud cruciaal is om aan de onmiddellijke zakelijke behoeften te voldoen. 88,4 procent is het ermee eens dat het cruciaal is voor toekomstige behoeften.

Kansen

De hybrid cloud biedt de kans om aan zowel verwachte als onverwachte veranderende eisen te voldoen. Omdat continuïteit en zakelijke veerkracht altijd fundamentele factoren zullen zijn in het licht van het onverwachte (zoals een pandemie), mogen we niet vergeten dat het verbeteren van de klantervaringen en het verhogen van de omzet nog steeds voorop moeten staan. Het is een kans voor organisaties met lef om met vertrouwen op te schalen en te groeien, zelfs in deze onzekere en vaak zenuwslopende tijden.

Processen versnellen en budget vrijmaken voor nieuwe technieken

Ongeacht de macro-economische stand van zaken biedt de hybrid cloud een manier om wendbaarheidsdoelen te bereiken door processen te versnellen, samenwerking te stimuleren en kosteneffectieve oplossingen te bieden om IT-budget vrij te maken voor groei, transformatie en innovatie. En de cloud is van cruciaal belang om nieuwe en opkomende technologieën mogelijk te maken om daarmee de innovatieagenda te bevorderen en zo een bedrijf toekomstbestendig te maken.

IoT is bijvoorbeeld de leidende technologieprojectfocus voor 77,4 procent van de wereldwijde organisaties, met kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning (ML) daar vlak achter. De reden hiervoor is opnieuw data. Ondernemingen begrijpen dat het verkrijgen van essentiële klant-, organisatie- en ook cybersecuritygegevens, gefaciliteerd door de cloud, snel betere bedrijfsresultaten mogelijk maakt.

Alle cijfers zijn ontleend aan het 2021 Hybrid Cloud-rapport van NTT Ltd., uitgevoerd door 451 Research. Klik hier voor meer informatie over bedrijfsflexibiliteit en de andere onderwerpen die in ons rapport aan bod komen. Klik hier om de infographic te bekijken. 

Dit is een ingezonden bijdrage van Tom Verkuil, VP Managed Services bij NTT Nederland. Via deze link vind je meer informatie over de mogelijkheden van het bedrijf.