3min

Tags in dit artikel

, , ,

Een van ’s werelds grootste zuivelleveranciers migreert bedrijfskritische ERP- en grondstoffen riskmanagementservices naar Oracle Cloud Infrastructure (OCI) voor betere prestaties en lagere kosten.

Oracle kondigt vandaag aan dat Interfood, een van ’s werelds grootste zuivelleveranciers, heeft gekozen voor Oracle Cloud Infrastructure (OCI) om zijn bedrijfskritische JD Edwards ERP en Commodity Trading en Risk Management (CTRM)-systemen aan te sturen als onderdeel van de uitbreiding en diversificatie van het bedrijf. Interfood kiest voor OCI vanwege de superieure prestaties, hoge beschikbaarheid, ingebouwde security en lagere kosten. De uitrol wordt gemanaged en geïmplementeerd door Oracle-partner Quistor, onderdeel van het Oracle PartnerNetwork.

Wat doet Interfood?

Het hoofdkantoor van Interfood, dat in 1970 werd opgericht, bevindt zich in Nederland. Interfood levert melkpoeder, lactose, permeaten en afgeleide producten aan zuivelproducenten en -leveranciers in 60 landen op vijf continenten. In een van de meest vluchtige handelsmarkten ter wereld biedt Interfood ook diensten op het gebied van industriële intelligentie, logistieke-, technische- en kwaliteitscontroleservices aan zuivelleveranciers over de hele wereld. Ook levert het bedrijf een gevarieerd aanbod aan financiële diensten en risicomanagementservices, waaronder advies over prijsrisico’s en de toekomst van markten, forex risicomanagement, kredietverzekeringen en financieringsprogramma’s voor leveranciers.

Flexibiliteit, betrouwbaarheid en HPC

Door de migratie naar de public cloud verzekert Interfood zich van de flexibiliteit, betrouwbaarheid en high-performance computing (HPC)-mogelijkheden die het bedrijf nodig heeft om geavanceerde analyses uit te voeren voor zijn diensten op het gebied van grondstoffentransacties en financiële- en riskmanagementdiensten. Dit stelt Interfood in staat om realtime gedetailleerde inzichten te krijgen in belangrijke marktontwikkelingen, waardoor het zijn financiële- en adviesdiensten kan verbeteren en uitbreiden. OCI zal Interfood ook machine learning- en AI-mogelijkheden bieden voor het stroomlijnen en automatiseren van datamanagementsystemen, waardoor het bedrijf de performance, security en operationele efficiëntie van zijn ERP en andere kernfuncties kan verbeteren. De uitrol zal Interfood verder in staat stellen om te voldoen aan de doelstellingen om het energieverbruik en de operationele kosten van IT aanzienlijk te verminderen.

Reacties Interfood, Oracle en Quistor

“Door snel veranderende marktomstandigheden heeft de zuivelindustrie behoefte aan een versnelde modernisering via het gebruik van de cloud en opkomende digitale technologieën”, zegt Ran Panday, CIO van Interfood. “Met OCI zullen we onze positie als voorkeursleverancier van de wereldwijde zuivelindustrie verder versterken. Het gebruik ervan zal ons helpen diepere inzichten te verkrijgen in onze activiteiten en de marktsituatie, waardoor we onze diensten beter kunnen afstemmen op de behoeften van onze klanten en hun succes en innovatietempo kunnen versnellen.”

“Wereldwijde grondstoffenleveranciers zoals Interfood moeten hun bedrijfs- en servicemodellen heroverwegen nu ze te maken hebben met steeds vluchtig wordende markten in een steeds onzekerder bedrijfsklimaat,” zegt Wilfred Scholman, Country Leader Oracle Nederland. “Interfood is een toekomstgerichte denker met een cultuur van innovatie waarmee het al jaren vooroploopt in zijn branche. Met OCI beschikt het nu over een geïntegreerd cloudplatform waarmee het zijn dienstenportfolio kan laten groeien, zijn marktaanwezigheid kan vergroten, kosten kan verlagen en uitstekende diensten kan leveren aan klanten over de hele wereld.”

“Zowel de bedrijfsvoering als IT-gerelateerde innovatie ontwikkelt zich zo snel en exponentieel dat onze klanten vaker hun korte- en langetermijnstrategie moeten aanpassen”, voegt Tim de Nijs, Sales Director bij Quistor, toe. “We zijn blij dat we een grote, internationale klant als Interfood kunnen helpen bij hun migratie naar de cloud. Sterker nog, we treden graag op als strategisch adviseur, waarbij we de wensen van onze klant in combinatie met onze kennis en ervaring goed op elkaar kunnen afstemmen. Door onze transparante consultancystijl kan Interfood nu gebruik maken van de schaalbaarheid en krachtige prestaties van de Oracle Cloud”.

Dit is een ingezonden bijdrage van Oracle.