2min

Tags in dit artikel

, , ,

De zoekbalk, aan de rechterkant van de adresbalk, in Mozilla Firefox kan handig zijn. Alleen neemt deze balk teveel ruimte in. Met deze tweak kan deze balk helemaal weg worden gehaald, en kan je gewoon blijven zoeken via je favoriete zoekmachine.

Maar hoe met je dan zoeken? Het is erg simpel. Je hoeft alleen maar g water in te typen om op Google te zoeken op het woord Water. De zoekbalk heb je dan nooit meer nodig.

Stap 1: Zoekmachines kiezen

Het is erg simpel om je een sleutelwoord voor je zoekmachine in te stellen. Ga naar de website van je zoekmachine. Als voorbeeld nemen we Wikipedia. Klik met de rechtermuisknop op het zoekveld en kies voor ‘Sleutelwoord voor deze zoektocht toevoegen’. Je komt nu bij een venster en dat heet Bladwijzer toevoegen. Bij het veld Naam typ je de naam in van de zoekmachine, in dit geval dus Wikipedia.

Bij het vakje Sleutelwoord typ je de afkorting die je wilt gebruiken om te zoeken, in dit geval kun je kiezen voor wp. Klik op OK en je bent klaar. Hoe werkt het nu? Typ in je adresbalk: wp water en je wordt direct begeleid naar het artikel Water op de Nederlandse Wikipedia.

Stap 2: Afrekenen met de zoekbalk

Dit is nog wel het simpelste van de tweak: Afrekenen met de zoekbalk. Druk met de rechtermuisknop ergens op de zoekbalk en ga naar Aanpassen. Vervolgens sleep je de zoekbalk in het Aanpassenvenster en weg is ie.

[center]Hier moet je de zoekbalk naartoe spelen om ‘m te verwijderen[/b][/center]

Stap 3: Meer zoekmachines!

Hieronder een lijstje met enkele veelvoorkomende zoekmachines die je kunt toevoegen: