2min

Tags in dit artikel

, ,

In deze tweak laat ik jullie zien hoe jullie je NTFS-bestandssysteem kunnen versnellen.

  1. Ga naar het startmenu en typ "regedit" bij search. Druk vervolgens op Enter. Als je het klassieke startmenu hebt ga je naar "uitvoeren", typ dan "regedit" daarna Enter.
  2. Ga naar "HKEY_LOCAL_MACHINE/System/CurrentControlSet/Control/Filesystem"
  3. Verander nu de volgende waarden, door er dubbel op te klikken
  4. [ul]

  5. NtfsDisableLastAccessUpdate = 1 (de laatste keer openen van een bestand wordt niet meer geregistreerd).
  6. NtfsDisable8dot3NameCreation = 1 (de bestandsnamen worden niet langer meer dubbel opgeslagen. Maak je geen gebruik meer van oudere Windows-versies, dan is het niet meer nodig bestanden ook in het 8.3-formaat op te slaan).
  7. NtfsMftZoneReservation = 2 (zijn er veel bestanden op een partitie opgeslagen, dan kan de master file table (MFT) gefragmenteerd raken. Voorkom dit door meer ruimte te reserveren voor de MFT (standaard = 1, range 1-4).
  8. NtfsMemoryUsage = 0 (Hiermee configureer je het interne cacheniveau van het wisselbare NTFS-geheugen en het niet-wisselbare NTFS-geheugen. Hiervoor kun je de waarde 1 of 2 instellen. Als je deze waarde instelt op 1 (standaardwaarde), wordt de standaardhoeveelheid wisselbaar geheugen gebruikt. Als je de waarde instelt op 2, worden de Lookaside-lijsten en de drempelwaarden voor het geheugen verhoogd. Een Lookaside-lijst is een pool kernelgeheugenbuffers met een vaste grootte die door de kernel- en apparaatstuurprogramma’s worden gemaakt als speciale geheugencaches voor specifieke bewerkingen in het bestandssysteem, zoals het lezen van een bestand). bron
    Let op! Dit laatste kan het systeem versnellen, echter ook langzamer maken.
  9. [/ul]

  10. Als de waarden naar wens zijn veranderd, sluit je alles af en herstart je de pc.

Het regedit venster[/b]