3min

Tags in dit artikel

,

Koeien casemod

Dit is een lijstje van de spullen die je nodig zult hebben voor deze casemod:

  • Kast
  • Witte verf (spuitbus)
  • Zwarte verf (spuitbus)
  • 3 rollen schilderstape
  • Heel scherp mes (stanleymes)
  • Dun potlood

Tip: MotoTip spuitbussen zijn extreem goed en kosten ongeveer 20 euro p/s.

Als je eenmaal al die spullen in huis hebt kunnen we beginnen met het echte werk :)
We beginnen vanaf de standaard pc kast, die er ongeveer zo uit zal zien. Zorg dat hij schoon is, dus geen vette vingers en halve stikkers erop.

Pak je schilderstape en begin met het afplakken van de achterkant van je pc. Zorg dat de hele achterkant bedekt is want als er verf op je moederbord of voeding komt is dat niet echt prettig. Je kunt ook je moederbord en voeding eerst uit je case halen en de achterkant dan wel mee spuiten in het koeien patroon.

Na het afplakken kun je je eerste spuitbus in de handen nemen en je hele kast helemaal wit spuiten. Op de spuitbus staat hoe je met de verf moet omgaan. Goed laten drogen is extreem belangrijk.

Als de volgende dag je pc helemaal is opgedroogd begin je met het intapen van je hele pc. Overal waar hij wit is plak je 1 laagje schilderstape.

Als je pc helemaal ingetapet is begin je met het uittekenen van de koeien vlekken. Het patroon kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Misschien is het een goed idee om eerst even midden in een weiland te gaan staan om wat inspiratie op te doen :P. Na al het tapen en teken moet je kast er ongeveer zo uitzien.

Nu is het tijd voor het lastige en vooral tijdrovende karwijtje. Je pakt je stanleymes en je snijd heel voorzichtig de koeien vlekken uit het tape. Zorg dat je niet te hard drukt want dan krijg je allemaal krassen in je lak en dat staat niet echt mooi. Na een uur of 2 pielen moet je kast er ongeveer zo uitzien.

Nu is het tijd voor de tweede spuitsessie. Je pakt je zwarte spuitbus en spuit overal waar de vlekken zijn uitgesneden. Zorg dat je het dun laagje voor laagje doet want anders kan het wel eens te nat worden en dan wordt het resultaat niet mooi.

Laat je kast weer een nachtje drogen en haal voorzichtig het tape eraf. Zorg dat de verf echt 100% droog is anders verknal je je casemod totaal bij het verwijderen van het tape. Doe dit trouwens heel voorzichtig want soms wil de verf wel eens aan de tape vastgeplakt zitten.

Na 2 dagen hard werken is dit het resultaat :D :D :D