2min

Tags in dit artikel

, ,

Digital Effect

In deze tutorial zal je zien, hoe je een plaatje een ‘Digital Effect’ kan geven. Je kunt opzich elk plaatje kiezen wat je wilt, maar in deze tutorial hebben we gekozen voor een wereldkaart.

[me=klikbaar]*[/me]

Open dit bestand in Photoshop. Daarna selecteer je de ‘Magic Wand Tool’ (W) En daarmee selecteer je het hele bestand.
Dit doe je door in het witte gedeelte te klikken. Dit zal niet alles goed selecteren, zoals de zwarte zee e.d, daarom moet je met Shift + klik de overgebleven stukken selecteren.

[me=klikbaar]*[/me]

Sla nu de selectie op. Dit doe je via Select; save selection. Geef de selectie een naam die je wilt. Als je deze hebt opgeslagen deselect je alles.

Dan gaan we nu het patroon maken voor het effect. Maak een nieuw bestand aan, met een transparante achtergrond. Deze kan je bijvoorbeeld 10×10 pixels maken. Vervolgens maak je met je ‘Pencil Tool’ een 2×2 pixel blokje. Om dit te doen kan je het beste helemaal in zoemen. Daarna selecteer je met de ‘Rectangular Marquee Tool’ het blokje, 1 pixel er onder en 1 pixel er naast. Zoals dit:

Dit gaan we nu opslaan als patroon. Klik op Edit > Define Pattern en sla het patroon op onder de naam die je zelf wilt. Je kunt nu dit bestand gewoon afsluiten, omdat het naast het maken van het patroon nu geen nut meer heeft.

We zijn weer terug bij de wereldkaart. Maak nu een nieuwe layer aan. Daarna klik je op Edit; Fill. Gebruik dan de volgende instellingen:

Als je dit gedaan hebt, zul je zo iets te zien krijgen:

[me=klikbaar]*[/me]

Nu ga je naar Select; Load selection. En dan selecteer je selectie die je net hebt opgeslagen. Als de selectie is geladen, druk je op Delete. Als je dit gedaan hebt, zal er alleen nog Digital effect op het blauwe gedeelte zitten. Nu dubbelklik op de Background-layer. Hierdoor zal hij willen veranderen van naam naar Layer 0. Druk op ok. Nu kun je deze layer verwijderen. Als je de layer hebt verwijdert, zal het er ongeveer zo uit moeten zien:

[me=klikbaar]*[/me]

Je zou er nog wat tekst aan toe kunnen voegen, nog wat extra effecten toevoegen, etc. Het eind resultaat ziet er dan als volgt uit:

[me=klikbaar]*[/me]

Dit effect kan je natuurlijk op vanalles toepassen.