Begin van de installatie

Als de Windows XP cd in de cd-rom speler zit en de Bios is goed ingesteld dan krijg je onderstaande afbeelding te zien tijdens het opstarten.


Wij willen uiteraard opstarten vanaf de cd-rom, dus druk op een willekeurige toets!

Nu wordt de installatie procedure geladen. Dit duurt echter wel even dus je zal even geduld moeten hebben. Als dat is gebeurd zal je het volgende op je scherm zien:


Nu gaan we op enter drukken om Windows XP te installeren. Als je al een Windows XP installatie op de computer hebt staan en je wilt hem repareren of herstellen dan druk je op R, en als je wilt stoppen op F3.

Als je verder gaat met installeren krijgen we dit op het beeldscherm:


Hiermee kunnen we de harde schijf op delen in stukken of als de schijf al is opgedeeld de grote van de delen veranderen. Om even de opties uit te leggen:
  • Als je op Enter drukt zal de installatie van Windows door gaan, en kan je naar de volgende stap.
  • Als je op D drukt kan je alle delen (partities) waarin je harde schijf is opgedeeld verwijderen. Let hierbij goed op als je ze verwijderd zullen alle gegevens die je hierop had staan ook worden verwijderd.
  • Als je op C drukt kan je nieuwe delen (partities) aanmaken.Je kunt dit alleen doen als je harde schijf groot genoeg is, voor Windows XP heb je minimaal 3 GB aan ruimte op je harde schijf nodig
Zoals je op het plaatje ziet heeft dit voor mij totaal geen zin. Als je het toch wilt doen. druk je op C, en dan kan je de grote van je deel (partitie) zelf bepalen door een getal in te vullen.

Denk daarbij wel om dat je ze per kb invult dus:
1 kilo byte = 1024 bits,
1 mega byte = 1024 kilo byte,
1 giga byte = 1024 mega byte.

Daarna druk je gewoon op enter en zal je zien dat je nu twee delen hebt waar je Windows op kan installeren. Het is standaard dat je Windows op je C: schijf installeert dus daar ga je dan ook op staan en dan druk je op Enter om Windows XP te installeren.

Daarna zal je zoals hieronder zien dat er eerst allemaal bestanden worden gekopieerd naar je harde schijf, daarna zal de computer vanzelf opnieuw opstarten.


Als je dat hebt gedaan kan je naar de volgende stap.