Glas Effect

Voor de start van deze tutorial neem je de achtergrond als basis. Bij deze tutorial heb ik de kleur blauw als achtergrond gebruikt en die zal ik in verschillende layers/layer style’s gebruiken. Natuurlijk gebruik ik voor deze tutorial Adobe Photoshop.

Om een achtergrond te maken heb ik de Gradient Tool (Druk G) gebruik. De kleuren die ik heb gebruikt zijn als volgt.
  • Op 0% kleurcode #69a0c9
  • Op 36% kleurcode #0939a5
  • Op 100% kleurcode #000000
Om het effect te krijgen zoals in het voorbeeld kan je het beste op de volgende manier de Gradient Tool rechts onderin naar links boven neerzetten. Om het overzichtelijk te maken geef ik meestal elke laag een naam.Nu gaan we beginnen aan de tekst waarbij we het glas effect gaan toevoegen. Druk T voor de Horizontal Type Tool. Als font heb ik Adobe Caslon Pro gekozen, de grootte van het lettertype verschilt door de grootte van je plaatje. Je zet je Horizontal Type Tool in het midden en typt het woord. De kleur moet wel bij de achtergrond passen, de kleurcode die ik gebruik is #0099ff.


Nu de basis is gemaakt, kunnen we verder met het glas / transparant effect. Ik heb een aantal instellingen toegepast op de tekstlaag (zo heb ik de Fill op 20% gezet). De andere instellingen heb ik in het plaatje hier onder geplaatst. Je bent natuurlijk vrij om zelf wat te proberen.

Om het glas effect meer naar voren te laten komen moeten we beginnen met het selecteren van de tekst, je houdt CTRL ingedrukt en drukt op het plaatje met de T erin (zoals je kan zien op de afbeelding). Nu maak je een nieuwe layer aan door middel van CTRL+SHIFT+N. De volgende stap is de Gradient Tool, je stelt de gradient tool in op wit naar transparant. Als je dat hebt gedaan zet je de Gradient Tool rechts onder de tekst tot en met links boven de tekst. Nu stel je de layer in op Overlay. Om het overzichtelijk te houden noemen we deze layer Gradient 1.

Table of contents