Finaliseren

De volgende stap is bijna hetzelfde als de vorige. Je maakt een nieuwe layer met de selectie van de tekst. Gebruikt de Gradient Tool van boven naar beneden en zet de Opacity op 40%. Deze layer noemen we Gradient 2 of Glas Effect.


Nu gaan we de laatste stap uitvoeren voor een glas effect. Je gebruikt hiervoor de Elliptical Marquee Tool (Druk M) en maakt een selectie waar door je in het midden van de tekst een scheiding krijgt. Druk CTRL+SHIFT+I draai je de selectie om. Daarna druk je op Delete en deselecteer je het (CTRL+D). Nu zie je heel goed dat er een glazig effect is.

Na de laatste stap ga je op dezelfde layer met de Elliptical Marquee Tool een selectie maken tot het punt waar je de fade wilt afkappen. Je kan ook alleen een stuk van de tekst selecteren, maar je kan er ook voor kiezen om over de hele breedte te selecteren. Je doet dat door CTRL+SHIFT+I te gebruiken om de selectie om te draaien en dan op Delete te drukken. Zo krijg je een beter beeld van het glas effect.

Voor de finishing touch gaan we er lichte sterren aan toevoegen. Dat doen we met de Polygon Tool (Druk U) je klikt de volgende dingen aan zoals je kunt zien op de screenshot hieronder. Je zet de zijdes 99%. Gebruik als kleur wit zodat het een goed beeld geeft dat er echt licht op de tekst valt.

De sterren maken allemaal aparte layers, groepeer de layer door alle ster layers te selecteren en CTRL+G te drukken, benoem de groep dan naar sterren. Om het mooi te maken sleep je de groep achter de tekst layer. Je kan dit effect ook bekomen door Filter > Render > Lens Flare. Kan ook nog leuk zijn.

Zie hier het eindresultaat:

Table of contents