2min

Tags in dit artikel

, , ,

Cartoon oog in Adobe Photoshop

Deze tutorial moet zelf voor een beginnende photoshopper geen probleem zijn. We gaan proberen een cartoon-achtig oog te maken. Open een nieuw document met een witte achtergrond. Maak daarop een nieuwe layer aan. Neem de Elliptical Marquee Tool en maak een cirkel van je keuze (liever te groot dan te klein). Houd shift in om een mooi ronde cirkel te krijgen. Neem dan deze en deze layer opties.

Maak nu een nieuwe layer aan met bv de naam "oog". Maak opnieuw een cirkel in de grote en vul deze met de gewenste kleur (blauw bij mij.) Stel dan deze layer opties in. Het zou er nu ongeveer zo uit moeten zien.

Maak nu nog een nieuwe layer aan met de naam "pupil". Maak daarin weer een ronde en vul deze met zwart. Op deze layer een nieuwe genaamd \"reflectie\". Maak daarin met de Elliptical Marquee Tool een vormpje gelijk aan dat van mij en vul het met wit.

Nu moeten we de reflectie nog een beetje schuin zetten zit gaan we doen door naar Edit > Transform > Rotate te gaan. Speel nu een beetje met de graden tot het ongeveer zo staat net als bij mij.

Je hebt nu een leuk cartoon-achtig oog gemaakt. Je kunt er vele dingen mee doen zoals misschien wel je eigen cartoon strip maken :D

Met dank aan Neo voor het insturen van deze tutorial.