2min

Tags in dit artikel

, ,

Core i7

De processor is sinds 2008 op de markt en wordt nu al geroemd om zijn geweldige overklokcapaciteiten. We hebben het vandaag over het overklokken van de Core i7-processoren van Intel. De high-end-processoren nemen het op tegen de Phenom processoren van AMD. Maar met het overklokken van deze beestjes gaat het toch even wat anders dan in het verleden bij oudere processors het geval was! De tutorial geeft je de basisvaardigheden om de Core i7 eens lekker op zijn staart te trappen.

Benodigdheden


Natuurlijk zijn er een aantal dingen nodig om de Core i7 te kunnen overklokken. Ook de vanzelfsprekende onderdelen zijn in het lijstje opgenomen.

Benodigd:
Processor Core i7 920/940 of 965
CPU koeler Standaard koeler of beter
Geheugen Triple channel kit
Moederbord X58 chipset (DDR3)
Voeding Stabiele voeding met voldoende wattage
Overige onderdelen daargelaten


Het Asus P6T Deluxe X58 moederbord

Nadat je hebt vastgesteld dat je een Core i7-systeem hebt kun je verder gaan met het lezen van deze guide. Er moet gezegd worden dat de resultaten na gebruik van deze tutorial voor een ieder verschillend kunnen uitpakken. Daarnaast raad ik aan om alles rustig door te lezen en niet overhaast te gaan handelen. Zorg daarnaast dat je bios up-to-date is, tenzij je geen problemen ervaart. Een virus of slechte Windows-installatie kan tevens roet in het eten gooien met betrekking tot het overklokken van je systeem.

In deze tutorial wordt niet volledig uit de doeken gedaan waar diverse functies voorstaan. Wil je dat toch graag weten dan kun je terecht op ons forum waar we je vragen graag willen beantwoorden naar aanleiding van deze tutorial.

Ik wil nu alvast vertellen dat overklokken volledig op eigen risico is. Noch de auteur van dit artikel, noch Techzine zijn aansprakelijk voor schade, dataverlies of wereldrecords ten gevolge van deze tutorial!