Inleiding

Op 4 juni 2010 kwam Techzine met de tutorial om Android E-clair op je HTC Magic te installeren met behulp van CyanogenMod versie 5. Inmiddels zijn er weer wat updates voorbijgekomen en is het nu mogelijk om Android Froyo (2.2) met behulp van CyanogenMod versie 6 te installeren op je HTC Magic.

Vandaar dat wij het ook tijd vonden om een nieuwe tutorial te schrijven zodat het voor iedereen duidelijk is. Ook pakken we meteen wat problemen op die in de vorige tutorial naar voren zijn gekomen. Ook doen we het deze keer met een enorm uitgebreid stappenplan, wel hebben we deze keer gebruikgemaakt van wat minder screenshots.


Voordat we beginnen eerst even een waarschuwing:


Techzine is NIET verantwoordelijk of aansprakelijk als je telefoon kapot gaat, beschadigd raakt of niet meer goed functioneert, het updaten van je telefoon is geheel op eigen risico en deze methode is niet de officiële manier en wordt niet ondersteund door HTC, ook niet door je telecomprovider (Vodafone, KPN, T-mobile, etc), je garantie zal hoogstwaarschijnlijk ook niet meer van toepassing zijn na het uitvoeren van deze stappen.

Als je de waarschuwing gelezen hebt welke uiteraard nog steeds van toepassing is dan kunnen we verder met de tutorial. We hebben één pagina opgezet voor de mensen die momenteel nog de originele software van Android draaien en waarvan hun telefoon dus nog niet geroot is. Hierop staan alle instructies hoe je je telefoon kan rooten waardoor het installeren van andere firmware mogelijk wordt. De pagina daarna is voor het installeren van de Cyanogenmod firmware.

Tot slot hadden we de vorige keer het toetsenbord van de HTC Sense-interface geïnstalleerd, welke een hele verbetering is op het standaard toetsenbord van Android, deze keer hebben we ervoor gekozen om een Swype-toetsenbord te installeren, ook doen we enkele wijzigingen in Android waardoor het besturingssysteem een stuk sneller werkt op de HTC Magic. Het enige slechte nieuws dat we vooraf kunnen brengen is dat het onmogelijk is om Adobe Flash op je Magic te installeren, dit omdat er een bepaalde instructieset in de processor ontbreekt van de Magic waar Flash gebruik van maakt.