Eindelijk updaten naar Android 2.1 (Eclair) van Cy

Techzine heeft inmiddels een nieuwe tutorial online staan, hierin wordt uitgelegd hoe je Android Froyo op je HTC Magic kan installeren. Deze versie is een stuk nieuwer en sneller dan Android Eclair. Ook zit er een swype toetsenbord bij! Klik hier om deze te bekijken!

HTC heeft te kennen gegeven dat er geen Android updates meer zullen volgen voor de HTC Magic die voornamelijk door Vodafone is verkocht in Nederland. Waarom ze dit niet meer doen is niet geheel duidelijk, waarschijnlijk vinden ze het gewoon teveel werk.

Het maakt echter allemaal niet meer uit, hier is dan eindelijk de meest duidelijke tutorial hoe je je eigen HTC Magic kan updaten naar Android 2.1 Eclair door gebruik te maken van de Cyanogenmod 5.0.7. ROM! Eindelijk kan je jezelf verlossen van Android 1.6, en we beloven het is zeker de moeite waard om te updaten want Google heeft niet stil gezeten met de ontwikkeling.


Momenteel zijn er op internet een hele hoop uitgebreide en vooral lastige tutorials hoe je je telefoon zelf kan updaten naar een nieuwe en custom ROM. Echter zijn deze vaak niet echt duidelijk of missen er stappen. Wij hebben een overdreven duidelijk 30 stappenplan geschreven hoe je het zelf kan doen.


In deze tutorial leggen we uit hoe je zelf je telefoon kunt rooten (het verkrijgen van administratieve rechten) en kunt updaten naar een andere ROM. Wij raden de Cyanogenmod-versie 5.0.7 aan. Dit is de Android 2.1 Eclair-versie, op dit moment is er nog geen goede ROM voor Froyo (Android 2.2).

Voordat we beginnen eerst even een waarschuwing:


Techzine is NIET verantwoordelijk of aansprakelijk als je telefoon kapot gaat, beschadigt raakt of niet meer goed functioneert, het updaten van je telefoon is geheel op eigen risico en deze methode is niet de officiële manier en wordt niet ondersteund door HTC, je garantie zal hoogstwaarschijnlijk ook niet meer van toepassing zijn na het uitvoeren van deze stappen.

Om te beginnen gaan we eerst eens kijken of je telefoon geschikt is om te updaten. Wij gebruiken voor deze tutoriaal een HTC Magic van Vodafone met Android 1.6 erop. De laatste OTA-update die Vodafone nog wel heeft gedaan. Start je telefoon op door op de back button te drukken (pijltje naar links) en de powerkop (rode hoorn). Je komt nu in de standaard Android recovery modus, er staat nu wat informatie in beeld.

Nu moet je enkele gegevens controleren:


Op de eerste regel staat SAPPHIRE…. 32B, als er geen 32B staat maar 32A dan is het niet zeker of deze tutorial geschikt is. Ook moet je de regel controleren waar staat HBOOT-1.33.xxxx, wij gebruiken een toestel met 1.33.0004, er zijn voor hoever wij konden nagaan nog enkele andere versienummers in omloop, of deze ook werken is onbekend.


Als je zover bent dat je de juiste versie hebt of de ballen om het met een andere versie ook gewoon te proberen gaan we verder (eigen risico).

Op naar de volgende pagina, over het downloaden, installeren en updaten van je telefoon. Mocht je het werkend krijgen met een andere versie horen wij dat natuurlijk graag in de reacties!