Zojuist lezen we op engadget dat de hele myTouch 3G serie inclusief de HTC Magic geüpdate zal gaan worden naar Android Froyo. Terwijl HTC eerder op een persconferentie had laten weten dat er voor de HTC Magic geen updates meer zouden komen.

Het wordt er allemaal niet duidelijker op, HTC gaf aan dat er geen updates meer zouden komen voor de HTC Magic en nu komt engadget met het nieuws dat er nog een update komt, echter geen update naar Android Eclair maar naar Android Froyo. Ze halen deze informatie uit onderstaande afbeelding waarin T-mobile aan geeft een update naar Froyo aan te gaan bieden aan al haar klanten die een telefoon uit de myTouch 3G serie hebben. Mocht T-mobile deze update inderdaad gaan aanbieden dan is dat natuurlijk goed nieuws, helaas nog niet voor de mensen met een HTC Magic van Vodafone, maar de kansen op een update nemen wel toe.

Gebruikers op Twitter snappen er niets meer van en de roep voor directe Android updates vanuit Google leeft weer op. Als er updates komen dan krijgt de HTC Magic een heel nieuw leven, een update naar Froyo is namelijk echt de moeite waard, Froyo bevat weer diverse nieuwe functies en daar bovenop komt nog dat Froyo veel sneller is.

Vooralsnog is er geen enkele officiële bevestiging over deze update, de Magic gebruikers blijven in elk geval hopen op een update. Tot die tijd is het afwachten of je kan altijd nog zelf gaan updaten naar Eclair.