Inleiding

Tegenwoordig is menig gadgetfanaat volledig in de ban van Android. Dit opensourceplatform voor mobiele telefoons begint nu serieuzer te worden en begint zich te ontwikkelen. Met de HTC Magic lijkt het erop dat het eerste serieuze Android-toestel zich aandient.

Het begon allemaal in 2008, toen kwam de T-Mobile G1 uit, ofwel de HTC Dream. Dit was het allereerste toestel dat Android draaide, toen nog versie 1.0. Google heeft sindsdien niet stilgezeten en onder codenaam ‘Cupcake’ ontwikkelde de internetgigant verder. Het eerste toestel dat versie 1.5 draait is de HTC Magic, maar ook de T-Mobile G1 is inmiddels geüpdatet naar versie 1.5. Misschien wel een van de grootste voordelen aan een opensource-systeem, is dat de updates voor iedereen beschikbaar zijn.

De eerste Android-toestellen zijn van HTC, te weten de HTC Magic en de HTC Dream, die respectievelijk bij Vodafone en T-Mobile zijn ondergebracht. Maar inmiddels hebben veel meer fabrikanten aangegeven dat ze werken aan een Android-toestel.

Op de volgende pagina’s zullen we voornamelijk de HTC Magic reviewen, maar op sommige vlakken zal er een vergelijking met de G1 gemaakt worden. Ook komt Android nog afzonderlijk aan bod, het is immers toch een platform dat feitelijk op elke telefoon kan draaien.