Uber heeft met de overname van start-up Geometric Intelligence Inc. een volgende stap gezet in de wereld van de Artificial Intelligence (AI), oftewel kunstmatige intelligentie. De start-up bestond/bestaat uit vijftien mensen, die als doel hebben om efficiëntere kunstmatige leerpatronen te ontwikkelen. Het nieuwe bedrijfsonderdeel zal volledig onder de paraplu van Uber vallen. Het bedrijfsonderdeel zal door het leven gaan als Uber AI.

De combinatie van Uber en AI levert in potentie behoorlijk wat mogelijkheden op. Zo zal de nieuwe technologie worden gebruikt om optimale matches te maken tussen chauffeurs en passagiers, wat zeker bij een dienst zoals uberPOOL (de carpooldienst die het bedrijf aan het ontwikkelen is en vooralsnog zeer beperkt beschikbaar is) niet bepaald eenvoudig is. Er moeten namelijk continu berekeningen gedaan worden, omdat de passagiers zich op meerdere locaties bevinden en de auto’s daarnaast ook nog eens in beweging zijn.

Verder kan de technologie waar Geometric Intelligence Inc. aan werkt ook nog bijdragen aan de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, iets wat zonder twijfel onderdeel gaat uitmaken van de auto’s van de toekomst. Ook al heeft Uber zelf geen enkele auto in de inventaris, die ontwikkeling maakt het ook voor dit bedrijf een belangrijk speerpunt, getuige ook eerdere overnames op dit gebied.

Vooralsnog is niet bekendgemaakt hoeveel geld er met de overname gemoeid is.