2min

Forcepoint schrijft in een persbericht over de lancering van nieuwe mogelijkheden binnen zijn op de menselijke factor gerichte beveiligingsportfolio. Er komen meer dan 40 nieuwe software- en hardware-features uit voor de producten die voorzien in kritisch inzicht, doelgerichtheid en concrete beveiligingsmaatregelen voor bedrijven en overheden.

Het gaat om de producten Forcepoint Cloud Access Security Broker (CASB), Data Loss Prevention (DLP), Next-Generation Firewall (NGFW) en User and Entity Behavior Analytics (UEBA). Deze breiden het inzicht in menselijk gedrag en de datastromen binnen een organisatie uit, zodat risico’s snel te bepalen en te adresseren zijn. De producten werken met elkaar als wat Forcepoint een intelligent Human Point System noemt, om de menselijke factor te beschrmen wanneer medewerkers samenwerken via verspreide netwerken.

Concrete maatregelen

Het bedrijf wil het lokaliseren en beschermen van data in de cloud en het controleren van de toegang tot cloud-apps op drie manieren mogelijk maken. Een onderdeel daarvan is DLP gebruik laten maken van het Forcepoint CASB-platform, om inzicht te bieden in en controle uit te oefen over gevoelige data in geautoriseerde cloudapplicaties. NGFW gaat op zijn beurt met nieuwe policy’s en features gebruikers verbinden en beschermen binnen hybrid-cloudomgevingen. Forcepoint Advanced Malware Detection biedt voortaan ondersteuning voor Forcepoint Web Security Cloud en Email Security Cloud voor het leveren van malware-detectie binnen versleuteld en niet-versleuteld verkeer.

Een ander belangrijk onderdeel is het voorkomen van dataverlies door beveiliging op basis van intenties. Er komen nieuwe mogelijkheden voor UEBA op het gebied van entity timeline- en streaming-analytics, voor meer inzicht en context van menselijke risico’s. Anderzijds wil Forcepoint compliance voor sterk gereguleerde branches en overheidsinstellingen vereenvoudigen. Met Forcepoint Email Security kunnen overheidsinstellingen voldoen aan de nieuwe Amerikaanse eisen Domain-based Message Authentication, Reporting and Conformance. NGFW, Email Security, Web Security en DLP zijn nu beschikbaar als door de Amerikaanse overheid goedgekeurde producten voor fase drie.

Beschikbaarheid

De nieuwe maatregelen zijn per direct beschikbaar als standalone of geïntegreerde producten via het wereldwijde partnerwerk, VAR’s system integrators en managed service providers.