2min

De Amerikaanse cybersecurityspecialist Forcepoint heeft tijdens de RSA Conference zijn nieuwe platform Forcepoint ONE Data Security geïntroduceerd. Een geavanceerde oplossing die bedrijven beschermt tegen oneigenlijk gebruik van data op basis van zero-trust principes.

De reeks aan diensten en oplossingen biedt een geïntegreerd beheer van data security-policies langs verschillende kanalen zoals endpoints, cloud-managed e-mail, SaaS-applicaties, websites en applicaties. De onlangs gelanceerde Data Security Posture Management-oplossing van Forcepoint maakt bijvoorbeeld ook deel uit van de reeks aan AI-tools die het platform biedt.

Deze integratie maakt een allesomvattende ‘data security everywhere’-strategie mogelijk en beslaat elk aspect van de levenscyclus van data. Forcepoint hoopt daarmee complexe multi-tool benaderingen overbodig te maken.

Uitdijende regelgeving managen

Forcepoint ONE Data Security stelt organisaties in staat actie te ondernemen tegen allerhande gevaren die data bedreigen. Bovendien helpt het platform te voldoen aan alsmaar uitdijende regelgeving op het gebied van privacy. Het voorziet in een ‘always-on’ beveiligingsaanpak die alle digitale touchpoints omvat, zelfs in BYOD-omgevingen waar medewerkers hun eigen apparatuur mogen gebruiken voor werkdoeleinden.

Het Forcepoint ONE cloud-platform moet ook de migratie vereenvoudigen van verouderde beveiligingssystemen naar moderne, geïntegreerde oplossingen. Dat is stukken efficiënter en vermindert kosten, zo belooft Forcepoint.

AI-gestuurde classifiers

AI-gestuurde classifiers in gebruik binnen het platform moeten het makkelijker maken intellectueel eigendom te identificeren. Dergelijke classifiers delen data in op basis van vooraf bepaalde eigenschappen. Ze kunnen worden getraind om bepaalde patronen of gedrag te herkennen en eventueel te labelen. Dit moet ook valse positieven verminderen.

Met behulp van door AI-gestuurde compliance gebeurt identificatie en tagging van gevoelige data volgens Forcepoint snel en nauwkeurig, met meer dan 1.700 out-of-the-box classifiers, sjablonen en beleidsregels. Dat vergemakkelijkt snelle identificatie van data, ongeacht de sector of geografische locatie waarin het wordt gebruikt, stelt Forcepoint.

Forcepoint ONE Data Security biedt één enkele interface voor de bestaande diensten Forcepoint Risk-Adaptive Protection en Device Control. Dat stroomlijnt incidentrespons en handhaving van ingestelde policies. Deze omvangrijke, full-stack gereedschapskist maakt een snelle implementatie van ingestelde beleidsregels mogelijk, met agentless support voor BYOD-omgevingen en het bijna real-time verzamelen van security-incidenten.

Lees ook: Arctic Wolf verstevigt security van hybride werk met SSE-integraties