Databricks heeft een samenwerking met Microsoft bekendgemaakt. Hierdoor komt het Unified Analytics Platform naar Azure als een geïntegreerde dienst binnen het Microsoft-portaal. Zo moeten bedrijven beter informatie krijgen uit big data en kunstmatige intelligentie (AI) kunnen toevoegen om de informatie te analyseren.

Met het platform ontstaat er een gezamenlijke werkruimte voor data science- en engineering teams, zodat er nauw samengewerkt kan worden met zakelijke gebruikers. Daarbij analyseert Azure Databricks een variëteit aan data zoals streaming en grafieken uit Azure SQL Data Warehouse, Azure Cosmos DB, Azure Data Lake Store en Azure Blob-storage. Databricks wil zijn klanten zo kosten laten besparen en de schaalbaarheid leveren die vandaag de dag gevraagd wordt.

Reacties

Microsoft erkent dat klanten dergelijke behoeftes hebben en daardoor is de samenwerking ontstaan. John ‘JG’ Chirapurath, general manager Data Platform Marketing van Microsoft, geeft aan dat Azure-gebruikers zullen profiteren van het snelle en samenwerkende Apache Spark-gebaseerde analytics-platform, dat geoptimaliseerd is voor Azure. Ook benadrukt hij de integratie met andere Azure-diensten zoals Microsoft Power BI, Azure SQL Data Warehouse, Azure Cosmos DB en Azure Active Director.

Databricks voegt daaraan toe dat Microsoft Azure-klanten op zoek waren naar een analytics-platform gebaseerd op Spark. Naar eigen zeggen is het bedrijf het leidende cloud-platform voor Spark. Doordat Databricks naar Azure komt kunnen bedrijven via het portaal inloggen en beginnen met het vereenvoudigen van big data en AI.

Vraag

Eerder werd bekend dat er een nieuw hoofdkwartier van Databricks in Londen geopend werd. Met deze stap wordt ingespeelde op de groeiende vraag naar AI in het Verenigd Koninkrijk. Dat is op zich niet zo’n hele gekke gedachte, aangezien er regelmatig onderzoeken en uitspraken komen over de technologie. Eerder werd bijvoorbeeld opgemerkt dat overheden te weinig bezig zijn met mogelijke gevolgen AI-ontwikkelingen.