1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Sun Microsystems voegt een Elliptic Curve encryptiecode toe aan het OpenSSL (Secure Socket Layer) project. Elliptic Curve encryptie is een public key encryptiemethode die sterk in opkomst is. De encryptie biedt hetzelfde beveiligingsniveau als huidige encryptiesleutels die tegenwoordig voor SSL worden gebruikt, echter met een sleutel die acht keer zo klein is. Dit maakt de technologie bij uitstek geschikt voor mobiele toepassingen en andere kleine apparaten die over beperkte processorkracht, geheugen en/of bandbreedte beschikken.

OpenSSL zorgt ervoor dat SSL, het meest gebruikte beveiligingsprotocol van het internet, op basis van open standaarden kan worden geïmplementeerd. Sun biedt tevens een modulaire Elliptic Curve encryptie library die kan worden ingezet voor diverse protocollen naast SSL.

De nieuwe multi-platform broncode is beschikbaar binnen de OpenSSL-licentie en kan gratis worden gebruikt voor zowel commerciële als non-commerciële toepassingen. Voor meer informatie: http://www.openssl.org/