Enkele weken geleden werd de Japanse cryptocurrency beurs Coincheck getroffen door een grootschalige hack. Er werd maar liefst 530 miljoen dollar aan virtueel geld buitgemaakt. Vandaag is bekend gemaakt dat het bedrijf getroffen klanten terug gaat betalen. Die gaan er zelfs op vooruit.

Dat meldt persbureau Reuters vandaag op basis van bericht van Coincheck zelf. Het bedrijf werd eind januari getroffen door een flinke hack. Daarbij werden dus vele miljoenen aan cryptocurrencies buitgemaakt. Dat kwam de beurs op flinke kritiek te staan van de Japanse overheid, die van mening was dat het er lakse standaarden op nahield als het aankwam op de veiligheid van virtuele valuta.

Fikse terugbetalingen en nieuwe regelgeving

Vorige week maakte Coincheck bekend dat het zo’n 46 miljard yen (omgerekend zo’n 431,6 miljoen dollar) terug zou betalen aan investeerders die virtueel geld verloren hadden door de hack. De totale waarde van de gestolen munten ligt momenteel zo rond de 262 miljoen dollar, waarmee klanten erop vooruit gaan.

Ook is er nieuwe regelgeving opgesteld door de Japanse overheid. Die heeft besloten dat Coincheck en andere beurzen verbeteringen moeten doorvoeren op het gebied van risicomanagement. Het is de bedoeling dat virtuele valuta beter beveiligd worden en dat criminelen digitaal geld niet zomaar kunnen gebruiken om crimineel geld wit te wassen.

Problematisch bij Coincheck was naar het schijnt het ontbreken van goede systemen die het witwassen van geld en financieren van terroristische activiteiten tegengaan. Uiterlijk 22 maart moet Coincheck een reeks maatregelen aankondigen die het hiertegen neemt.