2min

Accenture en Celonis gaan een strategische samenwerking aan. De process mining- en execution management-oplossingen van Celonis worden in de platformen van Accenture geïntegreerd.

Accenture biedt Celonis al langer bij klanten aan. Celonis wordt handmatig geïntegreerd of in combinatie met de platformen van Accenture gebruikt. De nieuwe samenwerking versterkt de banden. Native integraties van Celonis’ technologie en Accenture’s platformen brengen process mining en execution management naar een groter publiek.

Wat betekent Celonis voor Accenture?

Celonis specialiseert in process mining: technologie voor het analyseren van werkprocessen om inefficiënties te vinden. “Een x-ray machine voor bedrijfsprocessen”, beschreef co-CEO Alexander Rinke in een recent interview met Techzine.

In de afgelopen jaren besteedt de ontwikkelaar steeds meer aandacht aan execution management. Onder execution management verstaan we oplossingen die de inzichten van process mining aan acties koppelen.

Celonis ontwikkelt execution management om process mining aan te vullen. Process mining vindt inefficiënte werkprocessen; execution management maakt werkprocessen efficiënt. Beide takken worden in de platformen van Accenture geïntegreerd.

De praktijk van Accenture

Het aanbod van Accenture is nauwelijks te categoriseren. De organisatie ontwerpt diensten aan de hand van klantenvragen. Vraagt een productiebedrijf om de digitalisering van een fabriek en productieproces, dan stuurt Accenture een aantal specialisten en een custom softwareplatform om de vraag te beantwoorden. Hetzelfde geldt voor banken met behoefte aan een nieuwe infrastructuur, retailers met vraag naar marketingsucces en elk ander denkbaar bedrijf en transformatieproces.

Klantenvragen worden dus met technologie en mankracht beantwoord. Het vinden en beheersen van waardevolle software is een kernonderdeel van de business van Accenture. In dit licht mag de nieuwe samenwerking met Celonis geen verassing heten.

Tip: Wil van der Aalst naar Celonis: ‘Automatisering en object centric process mining leidend’