1 min

Tags in dit artikel

, ,

Dave Woldman, een ontwikkelaar bij EA heeft laten weten dat een versie voor de Wii van het spel Godfather II uitgesloten is. Dit komt omdat de Wii het grafische geweld niet aan kan, hiervoor zou de console niet next-gen genoeg zijn.

"We hadden het gevoel dat we voor de echte Godfather II-ervaring toch volledig gebruik moesten maken van alles dat de next-gen hardware te bieden heeft", aldus ontwikkelaar Dave Woldman. "Deze next-gen hardware is simpelweg steviger en heeft de grafische lat ook nog eens een stuk hoger gelegd."

Door ervoor te kiezen om Wii-bezitters teleur te stellen kan volgens Woldman een betere game neergezet worden. Zo zou de framerate beter zijn bij de Xbox 360-hardware en bij de PlayStation 3-hardware. De game komt ook uit voor de PC. Ook de AI zou niet optimaal uit de verf komen door de slechtere hardware van de Wii. "Maar het is ons hierdoor ook gelukt om een nieuw systeem voor de kunstmatige intelligentie te maken om onze personages slimmer te laten reageren", aldus Dave Woldman.

De nieuwe Godfather, ofwel The Godfather II moet uitkomen op 27 februari. De game zal uitkomen voor de PlayStation 3, Xbox 360 en de PC.